Please be aware this is an automated translation

Kapot toestel?
Naar een Aalsters Recupel-punt ermee!
Als inwoner van Aalst kan het soms moeilijk zijn om je oude toestellen correct af te danken. Als je geen auto hebt, is het niet evident om naar het recyclagepark te gaan. En soms lijkt het wel alsof je je spullen gewoon op straat kunt achterlaten, want ze verdwijnen toch op mysterieuze wijze. Maar door je spullen zomaar ergens te droppen, kun je schade toebrengen aan het milieu en aan de samenleving. Oude elektroapparaten moeten correct gerecycleerd worden, om zo weinig mogelijk te vervuilen en onderdelen zo veel mogelijk te hergebruiken.
Daarom vind je altijd een Aalsters Recupel-punt dicht bij jou: om je oude toestellen correct en gemakkelijk af te danken.
Gratis
Het is gratis in alle recupel-punten.
Altijd dichtbij
Het is gemakkelijk, want er zijn veel Recupel-punten in Aalst. Bijvoorbeeld in supermarkten, elektrowinkels, doe-het-zelfzaken en recyclageparken.
Goed voor de planeet
Werkt je toestel nog? Geef het dan een tweede leven door het aan iemand anders te schenken of geef het aan de kringloopwinkel.
Proper
De straat is geen plaats voor afval: je weet niet waar het afval terechtkomt. Het gaat bijvoorbeeld naar een stortplaats waar de grond vervuild wordt voor honderden jaren.

Minder afval, propere stad: geef je oude toestellen een tweede leven
Meer en beter recycleren, da’s een schone geste! Je kunt je oude elektro binnenbrengen in verschillende Recupel-punten in Aalst — bijvoorbeeld in een Kringwinkel of een recyclagepark. Ontdek waar jij je huishoudelijke elektro kunt deponeren.
De Kringwinkel in Aalst
Werkende toestellen die je niet meer nodig hebt, breng je naar de Kringwinkel Stroom in Aalst, net zoals defecte apparaten die nog herstelbaar zijn.
Gratis ophaling aan huis door de Kringwinkel
Geraak je niet in de Aalsterse vestiging? De Kringwinkel haalt gratis je herbruikbare spullen op, op voorwaarde dat ze nog in goede staat zijn. Dankzij de samenwerking met Recupel nemen de medewerkers ook je werkende én defecte elektro mee. Handig? ’t Zal wel zijn!
- Kringwinkel Stroom
- Tragel 5, 9300 Aalst
- Open van maandag tot en met zaterdag, van 10u tot 17u30
- Zondag gesloten
De recyclageparken van ILvA: oude elektro deponeren
Is je toestel onherstelbaar stuk? Dan breng je je oude huishoudelijke elektro naar een van de twee recyclageparken in Aalst:
- Recyclagepark Aalst 1
Bergemeersenstraat 143, 9300 Aalst - Recyclagepark Aalst 2
Spuimeersenweg 1, 9308 Hofstade
Goed nieuws is dat je als inwoner van Aalst (en dus van het werkingsgebied van ILvA) ook naar een ander ILvA recyclagepark van jouw keuze kan gaan. Dus ook in de recyclageparken van Affligem, Denderleeuw, Erpe-Mere, Galmaarden, Geraardsbergen, Haaltert, Herzele, Kluisbergen, Lede, Ninove, Oosterzele, Sint-Lievens-Houtem en Zottegem kan je met je oude elektro terecht.
Alle openingsuren kan je hier terugvinden.
Andere Recupel-punten in Aalst
Er zijn nog meer Recupel-punten in Aalst waar je terechtkunt om je elektronisch afval correct te laten recycleren.
Is het apparaat kleiner dan je hoofd? Dan kun je ’t ook droppen in een van de blauwe boxen bij deelnemende supermarkten, doe-het-zelfzaken en elektrozaken. De meeste hebben ook een blauwe bak voor oude TL-lampen, ledlampen en spaarlampen. Je merkt het: er is écht altijd een Recupel-punt in de buurt. Maar weet je niet goed welk inzamelpunt juist is voor jou?
Wist je dat
… een winkel waar je een vergelijkbaar nieuw apparaat koopt, verplicht is om je oude toestel terug te nemen? Grote ketens zijn zelfs verplicht je kleine toestellen terug te nemen zonder aankoop. Lees hier meer over de terugnameplicht en Recupel-bijdrage.
Lees hier meer over de terugnameplicht en de Recupel-bijdrage.

Waarom correct recycleren?
Je oude toestellen op de juiste manier deponeren via een Recupel-punt in Aalst heeft alleen maar voordelen.
- Circulaire economie: de elektroapparatuur en de grondstoffen kunnen hergebruikt of gerecycleerd worden.
- Goed voor mens en milieu: het risico op schadelijke stoffen in de lucht en bodem verkleint.
- Minder illegale export naar het buitenland: mensen in andere landen lijden minder door onze consumptie.
- Urban mining: door kostbare grondstoffen uit de afgedankte toestellen te halen, raken mijnen of andere natuurlijke bronnen minder snel uitgeput.
Lees hier meer over waarom het zo belangrijk is om je elektro correct af te danken.