Betrapt? Oeps, daar gaat je reputatie. Tenzij je …

Vervelend hé, als je vrienden of gezinsleden je betrappen op iets dat niet mag. Terwijl het zo simpel is om nooit betrapt te worden: doe gewoon wat hoort, zoals iedereen. Klein elektro bv. gooi je niet bij het vuilnis, maar breng je naar het RecyclePunt, recyclagepark of De Kringwinkel. Makkelijk. Duurzaam. Gratis. En goed voor je reputatie!

Belgen zijn de beste recycleerders van Europa. Bij zo'n topteam wil je toch horen?

Tja, hoe gaat dat: je bent nonchalant, je denkt niet goed na en voor je het weet gooi je een elektrotoestel in de vuilnisbak. Pijnlijk voor het milieu én voor je reputatie. Zeker als je op heterdaad betrapt wordt door je partner of je kinderen.  

Maar misschien doe je het wel al goed. Mogen we jou en vele andere landgenoten dan feliciteren voor je uitstekende inzamelprestaties? Met meer dan 10 kilo ingezameld elektro per persoon scoren jullie beter dan zowat alle Europese landen. Blij dat je in ons team zit!

Ben je nog niet zo'n 'getrainde' recycleerder? Komaan, join the winning team!

Qua recyclage spiegelen we ons aan de Rode Duivels: Europese toppers met honger naar méér.

Miljoenen slapende toestellen. Maak de jouwe wakker voor recyclage.

Wist je dat een doorsnee Vlaams gezin 77 elektronische apparaten in huis heeft? Wow!

Bij jou is het allicht ook zo. Kijk eens in lades, op zolder of in je garage. En geef dan eerlijk antwoord: vind je er ook zoveel die je nooit meer gebruikt? 

Je bent zeker niet de enige. Naar schatting staat 1 op de 5 koffiemachines werkloos in de kast. We vermoeden zelfs dat er nog een miljoen ongebruikte laptops stof liggen te vergaren in Belgische huizen.

Zonde van de verspilling toch?

Wat jij doet, is zinvol.

Aan de kant toekijken en rekenen op een ander, nee toch? Niet meedoen is voor losers. Elke lamp en elk elektroapparaat dat jij helpt recycleren, is ook voor jou een overwinning.

Je inspanning loont echt: wist je dat klein elektro het sterkst stijgende type elektro-afval is? Je oude telefoon, keukenrobot, wekkerradio, spelconsole ... kleine toestellen, grote impact!

 

 

esc