Café Recupel is weer on tour in maart 2020 !

Zien we jou binnenkort in Café Recupel? Zeker doen! Want wat is er leuker en eenvoudiger dan met een groep vrienden, familie of buren iets goeds doen voor het milieu en er nog een traktatie voor te krijgen ook? 

 

Makkelijk, duurzaam en efficiënt: hoe werkt het?

Het principe is simpel. Jij brengt één of meer oude elektrotoestellen mee naar ons café, wij trakteren op een lokaal biertje, een frisdrank of een soepje. (max.4 per persoon)

Deal? Het milieu dankt je!

Ruil een stuk oud elektro in voor een pintje, frisdrank of soep

Welke toestellen?

Oude gsm of smartphone, koffiezetapparaat ... in principe kan je elk elektrotoestel dat niet meer werkt of dat je niet meer nodig hebt, bij ons kwijt voor gratis recyclage. Maar in de praktijk zijn het allicht kleine apparaten. 

 

 

 

Eigenlijk gaat het om alles met een snoer en stekker of wat werkt op batterijen. Zoek eens op zolder, de garage, berging,... je vindt zeker iets waarvan je niet eens beseft dat het een elektro-apparaat is. 

 

Gouden tip!

Spreek af met je vrienden of familie en kom met heel de bende. Maar hou er rekening mee dat je misschien blijft plakken. Lekker chillen en toffe sfeer … het is altijd een gezellige boel!

"Mijn oud elektro krijgt een nieuw leven en ik een frisse pint. I like!"

Waar?

In het verleden waren we al in Gent, Kortrijk, Brussel, Hasselt, Leuven, Luik … Stilaan zijn we een gekende naam in de steden.

Waarom zou je?

Voor het milieu natuurlijk. We halen de waardevolle materialen uit de spullen en recycleren. Dat heet urban mining – onthou die term als je graag de slimmerik uithangt op Café Recupel.

Wil je nog meer imponeren, vermeld dan terloops dat je nu deel uitmaakt van de circulaire economie.

Recycleer trouwens ook voor je eigen gemak. Oude spullen kwijt betekent weer wat extra plaats!

Wat gebeurt er dan mee?

Werken ze nog, dan gaan ze naar De Kringwinkel waar ze voor een klein prijsje verkocht worden.

Zijn ze onherroepelijk stuk, dan eindigen ze bij een Recupel-verwerker. Wie weet wordt jouw oude smartphone grondstof voor een nieuwe computermuis.

Slotsom: Café Recupel is een kleine moeite voor jou, maar heeft een grotere impact op ons milieu dan je denkt! Zeker als we dat met z’n allen doen.

Komaan, trommel iedereen die je kent op voor het volgende Café Recupel!

Tot binnenkort op ons volgende Café Recupel!

  • 12 & 13 maart 2020 - Brussel - Europakruispunt (voor de ingang van het Centraal Station)
esc