Café Recupel komt naar Elsene

Je baksteen-gsm uit 2001, een kapotte lamp of je oude haardroger: je krijgt ze het huis niet uit. Doe jezelf een plezier en geef ze nog een kans.

Raak je minder makkelijk in het recyclagepark of komt het er niet van? Dan hebben we goed nieuws: Café Recupel komt naar Elsene (en als het moet zelfs tot aan je voordeur)! Bij Café Recupel geraak je je elektro kwijt én word je ervoor getrakteerd. Dubbel prijs.

Verzamel dus al je oude elektro en kom ermee naar Café Recupel.
- Werkt je toestel nog? Dan bezorgen wij het aan de kringloopwinkel, waar het een tweede leven krijgt. 
Helaas, 't is echt kapot ... denk ik. Vaak lijkt een toestel niet meer bruikbaar maar is het toch makkelijk te herstellen. We kijken het gratis voor je na. 
Neen, niet meer te redden. Breng het binnen en wij zorgen ervoor dat lokale bedrijven je toestel vakkundig recycleren.

Waar moet je zijn en wanneer?

Je vindt Café Recupel op 6 en 7 oktober op het Heilig Kruisplein (Flagey) in Elsene. Telkens van 10u tot 18u. 

Ophaling bij je thuis

Kan je je moeilijk verplaatsen? Geen probleem. Als jij niet naar ons komt, komen wij wel naar jou. Op 6 en 7 oktober doet onze koerier zijn ronde op de bakfiets en haalt hij je kleine elektro gratis bij je thuis op. Maak via onze web-app heel eenvoudig een afspraak.

Wat mag je binnenbrengen?

Doe de elektro-check:
- Het is een lamp (Tl, led of spaar).
- Er zit een snoer aan.
- Er moe(s)ten batterijen in (de batterijen zelf zijn voor Bebat). 

Voldoet je toestel aan één of meer van die voorwaarden? Dan kan je ermee bij ons terecht. Voor elk binnengebracht toestel krijg je een traktatie.

Een traktatie, zeg je?

Yes. Om je te bedanken. Want met alle ingezamelde elektro help jij niet alleen jezelf aan een opgeruimd huis, ook de planeet wint erbij. De grondstoffen van de aarde raken stilaan opgebruikt, dus alles wat we kunnen recupereren uit bestaande toestellen, is winst voor de planeet. Dus dat hapje of dat drankje? Dik verdiend!

Ben je niet thuis of woon je te afgelegen voor onze koerier?

Dan kan je ook gewoon de rest van het jaar in het recyclagepark of bij een Recupel-punt terecht. Die vind je in de meeste supermarkten en doe-het-zelfzaken of, handig opgesomd, op deze pagina!

esc