Dank je elektrisch medisch toestel door het correct af te danken.

Je elektrisch medisch toestel heeft je lang geholpen. Wees mild en dank het correct af. Breng je oud elektrisch medisch toestel naar het recyclagepark, de zorg- of Kringwinkel.

Al die tijd heeft je elektrisch medisch toestel je geholpen. Een trouwe dienaar die kan tellen. Maar na verloop van tijd komt er een moment dat het bezwijkt en dat jij over zijn of haar lot beschikt. Wees mild en dank het correct af. Breng het naar het recyclagepark, de zorg- of Kringwinkel.

Toestel stuk?

Je oud elektrisch medisch toestel dat je niet meer gebruikt, hoort niet thuis in je badkamer of op zolder. Geef het liever een nieuwe toekomst en breng het naar het recyclagepark om te recycleren. Recupel geeft je elektrisch medisch toestel een tweede leven als grondstof voor nieuwe toestellen.

Met je kapotte elektrisch medisch toestel ben je ook welkom in je zorgwinkel, bij aankoop van een nieuw gelijkaardig exemplaar. Je winkelier is wettelijk verplicht om de afgedankte elektrische medische toestellen te aanvaarden die klanten terugbrengen. Download hier (iOs en Android) de gratis Recycle!-app en zoek een inzamelpunt.

Apparaat werkt nog?

Gooi je niet graag iets weg dat nog functioneert? Prima. Deponeer je elektrisch medisch toestel dan niet in het recyclagepark, maar schenk het aan een vriendin, een familielid of de Kringwinkel. Een kleine geste waarmee je iemand anders een plezier doet. Of waarom verkoop je het niet voor een prikje op een rommelmarkt?

Hoe wordt je oud elektrisch medisch toestel gerecycleerd? Ontdek het in volgend filmpje.

 

esc