Dankbare lampen aan het woord. Het zijn immers ook maar mensen.

“Toegegeven: als oude lampen werken we soms op de zenuwen. Hoe zou je zelf zijn? We nemen nu eenmaal niet graag afscheid, na jaren trouwe dienst. Soms zijn we zelfs echt doodsbang om in een vuilnisbak te eindigen. We zijn immers ook maar mensen, hé.”

Dank je voor ons nieuw leven!

“Samen hebben we de voorbije jaren miljoenen oude soortgenoten een nieuwe toekomst bezorgd. Sinds we 6 jaar geleden voor het eerst als mens op TV verschenen, recycleerden we al liefst 8.200 ton lampen! Uit dank voor al die moeite verklappen we hieronder enkele wistjedatjes. Ideaal om je vrienden mee te imponeren!”

Wat waren we verdrietig toen we afscheid moesten nemen …

“In onze eerste spot uit 2011 hadden we het moeilijk om afscheid te nemen van onze eigenaar. Gelukkig lachte een nieuw leven ons toe op het recyclagepark. Wist je dat de muziek van Isbells was? Een toen nog debuterend groepje. Hun melancholische nummer paste perfect bij ons humeur. Intussen speelden Isbells al op Pukkelpop en Werchter.”

Ja, op de zenuwen werken konden we wel!

“Oh ja, echt lastig waren we niet in de spot uit 2013. Het waren altijd goed bedoelde grapjes hoor. Niet voor niks zagen we er wat uit als de Dikke en de Dunne. Opnieuw een muzikaal weetje: onze spaarlamp was de toenmalige drummer van School is Cool en mocht intussen zijn acteertalenten etaleren in voorstellingen van Jan Fabre. Recupel opent carrières …”

We hebben echt moord en brand geschreeuwd…

“Ons in de vuilnisbak dumpen? Hoe durf je. Pure horror! Ja, we hebben wat afgekrijst bij de opnames van deze film, in 2015. En dan die slechterik van dienst, brrr, we liggen er nog wakker van. Komt hij je bekend voor? Geen wonder. Als Franstalige kijker ken je hem van rollen in de tv-serie Braquo of Julie Lescaut en in de film Rien à déclarer. In Vlaanderen dook hij o.a. op in de series Vermist, T., in de film Frits & Freddy en D’Ardennen.”

Onze vrienden armaturen kregen het ook hard te verduren

“Onze collega’s armaturen zijn ook elektro-apparaten. Check. Je brengt je oude armaturen naar het recyclagepark? Check! Je dumpt ze in de metaalcontainer? Oei. Kijk maar naar de film uit 2016. verschrikkelijk toch? Je zou voor minder de boel bijeen tieren. Armaturen voelen zich alleen in het Recupel-huisje thuis. Onze maatjes steken vol materialen om te recupereren. Wist je trouwens dat onze armatuur-collega bij de opnames echt in de container is getuimeld? De arme schat! Gelukkig slechts 1 keer en zonder veel erg ;-) er lag een dikke matras op de bodem.”

Sinds lampen een gezicht kregen, vonden al 8.200 ton lampen een nieuw onderkomen en een nieuw leven. Dankjewel!

Volg meer boeiende verhalen uit de Recupel-wereld op Facebook.

esc