De burn-out van de aarde: zo voorkomen we die samen!

Dacht je dat enkel mensen sukkelen met een burn-out? Ook onze planeet is overgestresseerd. Daar kan jij makkelijk iets aan doen. Hoe klein je inspanning ook is, ze maakt een groot verschil. Zeker als we het samen aanpakken. Deal?

De diagnose: uitgeputte aardbol

De natuur steunt en kreunt onder de lasten. Onze samenleving verbruikt nu eenmaal gigantisch veel grondstoffen.

Elektroapparaten bijvoorbeeld zitten vol metalen en materialen die men via klassieke, vervuilende mijnbouw uit de grond haalt.

Zoveel zelfs, dat de aarde stilaan 'op' is. Terwijl het makkelijk anders kan: tot 90% van de materialen in een elektrotoestel zijn herbruikbaar. Straf hé!

 

Goed nieuws: we zijn allemaal dokters

Hoe helpen we de aarde genezen?

Bekijk jezelf gerust als een huisdokter. Letterlijk zelfs: een dokter in je huis. Elke keer dat jij thuis een oud apparaat meepakt en naar een inzamelpunt brengt, zet je een stapje naar een gezondere planeet.

Daarna is het aan ons: de specialist die samen met andere experten al die herbruikbare materialen weer omtovert tot nieuwe grondstoffen voor nieuwe toestellen. 

Zeg eens aaaaaaa-mai dat is makkelijk!

Er zijn duizenden inzamelpunten waar je welkom bent: supermarkten, elektrowinkels, doehetzelf-zaken, recyclageparken, Kringwinkels ... Keuze genoeg, ook in jouw buurt!

Vul onderaan deze pagina je postcode in en je weet meteen waarheen.

Bedankt!

esc