De echte elektrospecialisten vind je in De Kringloopwinkel.

Jaarlijks wordt er een massa aan elektro binnengebracht bij de Kringloopwinkel ’t Rad, 220 ton aan versterkers, droogkasten, broodroosters, TV’s etc. om precies te zijn.

Alle toestellen die binnengebracht worden ondergaan eerst een grondig visueel nazicht: Heeft de croque monsieurmachine nog zijn anti-aanbaklaag?  Zijn alle onderdelen aanwezig van de blender?  Daarna wordt al het overgebleven elektro  getest.  Onder andere de wasmachines, droogkasten, radio’s en armaturen worden uitvoerig gecheckt.  Indien er kleine zaken stuk zijn, wordt dat vervangen.  Indien het toestel niet naar behoren werkt, gaat het naar Recupel.  Ongeveer 33% van de toestellen vindt zijn weg terug naar de winkelrekken van De Kringloopwinkel.

Meer dan een gewone werkplek.

De Kringloopwinkel zorgt voor tewerkstelling van mensen met net dat tikkeltje minder geluk op de gewone arbeidsmarkt. De Kringloopwinkel geeft hen een job op maat en geeft hen de kans om werkervaring op te doen.  Een inkomen, sociale contacten, talentontwikkeling en het leren van technische, sociale en taalkundige vaardigheden zorgt dat ze meer kans maken om door te stromen naar de reguliere arbeidsmarkt.

Elektrotester

Diversiteit troef op de afdeling Elektro, zowel in het werk als bij de medewerkers.  Nazien van computers, frigo’s of armaturen, dat vergt wat technische kennis.  Medewerkers specialiseren zich meestal in een bepaald type toestel dat hen het meest ligt en waar ze het meest inzicht in hebben.  Door de goede opvolging en omkadering creëert dit groeikansen voor hen, want zo kunnen ze blijven bijleren.

 

De meeste medewerkers hebben wat achtergrondkennis over elektromechanica.  Neem nu Bachir, een man uit Algerije met een diploma elektromechanica.  Vaak is het zo dat buitenlandse diploma’s niet gelijkgesteld worden aan diploma’s die hier behaald zijn.  Hierdoor, en door de taalbarrière, is het niet zo evident om  werk te vinden.  Hier kan hij zijn skills gebruiken om bijvoorbeeld armaturen te testen.

Tweedehands elektro

Alle apparaten zijn welkom in De Kringloopwinkel, ook deze die stuk zijn. De Kringloopwinkel is namelijk onze officiële inzamelpartner.  Breng dus gerust je grote en kleine huishoudelijke toestellen, je media-apparaten en je verlichtingsarmaturen binnen bij je dichtstbijzijnde Kringloopwinkel.  Als er een kabel aan hangt, of er kan een batterij in, dan is het welkom!

esc