Klaar voor 1 september?

De start van het nieuwe schooljaar is in aantocht. Daar men vroeger genoeg had met een leisteen en een griffel moet je tegenwoordig toch iets meer voorbereiden tegen 1 september. Hup, naar de winkel om bestekmapjes in de juiste kleuren, zoeken naar een rekenmachine met de nodige functies, mooie punten scherpen aan je arsenaal aan kleurpotloden en nog zo veel meer.

Ook de klassen zien er niet meer hetzelfde uit als vroeger.  Elektro was vroeger zo goed als niet aan de orde maar het kreeg meer en meer een plaats in de klas.  Televisies, Dvd-spelers, computers, etc kregen een plaatsje op school.  Door de evolutie van technologie, denk maar aan de smartborden was slapend elektro nog nooit zo sterk aanwezig in scholen als nu.  Wist je dat er meer dan 1 miljoen nog werkende rekenmachines niet meer gebruikt worden en dus enkel stof liggen te vergaren?  Ook meer dan 475.000 nog werkende desktopcomputers, die je vroeger onder andere in de ICT klas vond, worden niet meer gebruikt.   

 

Heb jij nog oude rekenmachines, een desktop of een kapotte tablet op jouw zolder liggen?  Hoog tijd om die naar het Recyclagepark of een RecyclePunt in je buurt te brengen me dunkt!

esc