Oude droogkast: waarom recyclage soms beter is

Wat er allemaal in die oude droogkast zit!

Nee, we hebben het niet over sokken of ondergoed. Wel over materialen die we recupereren om er nieuwe grondstoffen van te maken. Enkele voorbeelden:

  • ijzer
  • koper
  • plastics 
  • ...

Even toelichten.

Wist je dat de helft van een droogkast uit ijzer bestaat? Als we de kapotte droogkast vermalen, halen we dat ijzer eruit met een magneet en recycleren we het voor de volle 100%.

Of neem de elektriciteitsdraden van droogkasten: daar zit koper in. Ook dat hergebruiken we volledig. We geven het een nieuw leven als koperdraad bijvoorbeeld.

De plastics zijn perfect geschikt voor nieuwe toepassingen: van festivalslaapzakken tot fleecetruien. En zo zijn we toch weer terug bij spullen die in je nieuwe droogkast terechtkomen;-)

Stapje voor stapje richting duurzame en circulaire samenleving, waar grondstoffen niet meer verloren gaan: doe je mee? Bedankt!

 

Serieus, recycleren jullie al het ijzer uit die oude droogkast?

Naar de winkel, het recyclagepark of De Kringwinkel.

Er zijn 3 manieren om afscheid te nemen van je wasdroger.

  • De handigste oplossing is ook de makkelijkste: geef je oude droogkast gratis mee met de winkelier bij wie je een nieuw apparaat koopt.
  • Ook in het recyclagepark ben je welkom.
  • En wil je de droogkast cadeau doen via De Kringwinkel bijvoorbeeld, doe dat enkel met een recent toestel.

Doe ook met je nieuwe droogkast het milieu een plezier

Nieuwe droogkasten – of ze nu werken via condensatie, luchtafvoer of een warmtepomp – zijn vaak performanter. Daardoor verbruik je ook minder energie. Ga dus altijd voor eco als je een nieuwe koopt - bij voorkeur een energieklasse A+++. 

Zijn er nog elektrotoestellen waarvan zowel de oude (recycleerbare) als de nieuwe (zuinige) exemplaren een verschil maken voor het milieu? Zeker, denk maar aan deze: 

 

Vind hieronder alle inzamelpunten in je buurt.

esc