#Phuneral: breng een laatste groet aan jouw oude of kapotte gsm in Brussel

Meer dan 3,2 miljoen ongebruikte mobiele telefoons slingeren rond in de Belgische huishoudens. Een enorm onbenut recyclagepotentieel: Recupel kan 99% van de materialen van een gsm recupereren. Uit onderzoek van Recupel blijkt dat de Belg zijn gsm niet binnenbrengt omdat er geen urgentie is (31%), het toestel nog data bevat (24%) of omwille van de sentimentele waarde (16%). Daarom organiseert Recupel een inzamelcampagne in Brussel.

Neem afscheid van je oude telefoon op de #Phuneral.

Neem samen afscheid op 22 september met influencers Angela Jakaj, Elindo Avastia, Kaat Van Steen, Dorien Reynaert, Vinz Kante, Claire Marnette (milkywaysblueyes) en Sandrine Corman.

In kapel les Brigittines in Brussel nodigen we iedereen uit om afscheid te nemen van zijn toestel zodat het een tweede leven krijgt in nieuwe producten. Het toegangsticket? Een oude of kapotte gsm die vooraan in een telefoonkist ingezameld wordt. De ceremonieleider kijkt terug op alle mooie herinneringen en het gospelkoor herinnert ons aan die o zo herkenbare ringtunes. Na de uitvaart wordt op een gepaste wijze afgesloten met een koffietafel.

 

10.30 – laatste groet

11.00 – phuneral

11.30 – koffietafel

Maak kans op een weekendje weg

De persoon die de meeste telefoons binnenbrengt op de Phuneral maakt kans op een leuk weekendje detox.

 

Recyclage met Recupel: de beste oplossing

Vergeleken met klassieke, vervuilende mijnbouw is recyclage van elektrische toestellen - en dus ook gsm's - veel efficiënter en milieuvriendelijker. Al die oude materialen en metalen zijn de basis voor nieuwe grondstoffen. 

Elke gsm telt, ook die van jou!

Elke gsm is een schat vol waardevolle materialen en edelmetalen zoals goud, zilver of palladium. Of neem de recyclage van kobalt uit gsm's: enorm belangrijk voor toekomstige uitdagingen zoals de vergroening van het verkeer. Kobalt is immers nodig in hybride of elektrische voertuigen.

Kortom: al die materialen wil je toch niet verloren laten gaan? 

Hoeft trouwens niet, want met jouw hulp recycleert Recupel elke gsm voor bijna 100%.

Drie miljoen gsm's opruimen maakt iedereen happy

"Ik hou mijn smartphone als reserve."

"Je weet maar nooit dat ik hem eens terug nodig heb."

"Ik kan moeilijk afscheid van nemen van spullen."

Ach, stop met jezelf iets wijs te maken en vergeet al die foute argumenten om gsm's bij te houden. Je weet toch dat je ze nooit meer zal gebruiken. 

Als je bedenkt dat van de miljarden smartphones in de wereld er nu nauwelijks 1 of 2% gerecycleerd worden, dan besef je welk enorm potentieel er nog is. In België alleen al liggen er meer dan 3 miljoen ongebruikte gsm's!

En het is al vaker aangetoond: opruimen maakt mensen gelukkig en lucht op. 

Terwijl we het hier toch over opkuisen hebben: lees hoe makkelijk je alle gegevens van je smartphone verwijdert voor je hem inlevert.

esc