Recupel, AB en Black Box Revelation slaan de handen in elkaar

De aarde is niet zo bodemloos als de tas van Mary Poppins: we kunnen er geen dingen blijven uithalen. Onze grondstoffen raken stilaan op. Het goede nieuws? We kunnen daar iets aan doen! Samen met AB en Black Box Revelation zijn we op zoek naar minstens 3.000 oude gsm's en smartphones. 

Jouw oude gsm klinkt als muziek in onze oren

Het plan is simpel: jij ruilt je oude toestellen in voor een exclusief concert van Black Box Revelation of voor concertcheques. Wij recupereren en recycleren de grondstoffen op een milieuvriendelijke manier bij lokale en gespecialiseerde verwerkers. Win-win! Want laat ons eerlijk zijn: anders liggen die gebarsten schermen toch maar stof te vangen in je rommelschuif.

Wat krijg ik in ruil?

Per toestel krijg je een concertcheque van €5. Hoe meer toestellen, hoe meer concertcheques! Wie twee oude toestellen inlevert, kan kiezen voor een ticket voor het Black Box Revelation-concert op 28 januari 2024. Jan & Dries spelen speciaal voor jullie recyclers een intieme set in de AB Club!

Waarom is recycleren zo belangrijk?

Het gaat niet zo goed met de wereld. Onze metalen en mineralen raken stilaan uitgeput, dus waar moeten we dan onze grondstoffen halen? Eén antwoord ligt in je rommelschuif, want smartphones zijn voor meer dan 90% recycleerbaar en bezitten heel wat kostbare grondstoffen zoals platina, goud, zilver, palladium of koper.

België is zo’n 1,5 miljoen oude gsm’s en smartphones rijk. Als we al die grondstoffen uit onze steden kunnen recupereren – en dus aan urban mining doen – maken we met weinig moeite een heel groot verschil! 

Zolang de voorraad strekt

Opgelet: zowel de concertvouchers als de concerttickets zijn slechts beschikbaar zolang de voorraad strekt. Wie een ticket wil voor de show van Black Box Revelation, wacht best niet te lang met recycleren!

Hoe recyleer ik?

Ga naar de website van AB. Daar vind je alle informatie terug!

esc