Van de oude elektro in je bedrijf af in een paar klikken met Smartloop.be

Oude laptops, monitors, printers, gsm's, koelkasten, lampen, …: elk bedrijf en elke organisatie heeft wel een hoop afgedankte elektronische apparaten, waarvan sommige het misschien nog wel doen.

Ze wegbrengen staat doorgaans echter niet bovenaan op de lange takenlijst die op een werkdag moet worden afgewerkt. Waar moet u ermee naartoe? Wie kan ze eventueel komen ophalen? En hoeveel kost dat dan? Het kost in ieder geval tijd, en die hebt u misschien niet.

Gelukkig is er tegenwoordig een oplossing voor dit probleem: Smartloop, een platform ontwikkeld door Recupel. Hoe werkt het? Smartloop is een online marktplaats speciaal voor kmo's, zorginstellingen, scholen of andere organisaties die een dergelijke oplossing nodig hebben.

In enkele stappen kunt u de apparaten die u niet langer gebruikt, aanbieden aan bedrijven die gespecialiseerd zijn in recyclage of hergebruik, en die de apparaten ter plaatse komen ophalen!

Het is een eenvoudige dienst die u gemoedsrust biedt en u een overzichtelijk beeld geeft van de beste opties om uw apparaten te recycleren of een tweede leven te geven, met inachtneming van de regelgeving en met oog voor het milieu.

Snelcursus Smartloop

Smartloop werkt heel eenvoudig.

  • U uploadt foto's en/of een beschrijving van uw elektr(on)ische apparaten.
  • U geeft aan wat voor soort apparaten het zijn en of ze kunnen worden hergebruikt of moeten worden gerecycleerd.
  • U registreert uw bedrijf of instelling op het Smartloop-platform.
  • Vervolgens bieden de verwerkingscentra een prijs voor uw gebruikte apparatuur of vragen ze een bepaalde vergoeding om de ophalingskosten te dekken.
  • U kiest het beste bod en regelt de praktische organisatie met het verwerkingscentrum: dat is alles!

Alles verloopt via het Smartloop-platform. Offerte, prijs, ophaling en betaling: alles wordt onderling geregeld.

Recupel komt in de onderhandelingen niet tussenbeide.

Wat zijn de voordelen van Smartloop voor je kmo?

U bent met enkele kliks van uw afgedankte elektronische apparaten af, en u kiest zelf het interessantste bod. Als u een bod niet interessant vindt, hoeft u het niet te aanvaarden. Elk verwerkingscentrum en elk centrum voor hergebruik is bovendien erkend: uw oude apparaten zijn dus in goede handen.

Kortom: voor CEO's van kmo's, Facility Managers, IT Managers en voor iedereen die verantwoordelijk is voor het beheer van afgedankte elektr(on)ische apparaten biedt Smartloop een unieke dienst die permanent online beschikbaar is en die bedrijven of instellingen de gemoedsrust biedt dat hun oude apparaten in overeenstemming met de wet worden gerecycleerd of hergebruikt.

Ook voor de erkende centra voor recyclage en hergebruik is Smartloop uiteraard erg handig. Dankzij dit systeem van vraag en aanbod vinden zij gemakkelijker elektronisch afgedankte apparaten die op de markt voor hergebruik een tweede leven kunnen krijgen. De verwerkingscentra verdienen geld met de gerecupereerde componenten. Met andere woorden: iedereen wint.

Recycleren voor een circulaire economie

E-waste is een sterke troef voor een betere wereld. Dat klinkt misschien raar maar toch is het waar. Hoe meer elektrisch en elektronisch afval we inzamelen, des te meer waardevolle onderdelen de verwerkers kunnen recycleren. Veel apparaten bevatten elementen (goud, zilver, palladium, eurodium,...) die anders uit klassieke mijnbouw moeten komen. Door recyclage gebruiken we ze opnieuw en opnieuw en opnieuw. Dat noemen we circulaire of kringloopeconomie. En dat wordt een succes als we meer gaan inzamelen. Met Smartloop schakelen we samen alvast een versnelling hoger!

Ontdek meteen Smartloop!

esc