Vakantie in eigen land: zo haal je er het meeste uit!

Een vakantie in eigen land, of ook 'staycation', is een dikke aanrader! Heel wat mensen combineren het met een vakantie ver van huis, anderen gaan resoluut voor de volle beleving van een staycation. Wie je ook bent, hier zijn tips om het beste te maken van jouw staycation.

Weg met die todo-lijst!

Of je nu aan het begin staat van je staycation of je brengt wat tijd thuis door voor je op vakantie vertrekt; hoe vlugger je van die "vakantieklusjes" (klinkt tegenstrijdig, we know) vanaf bent, hoe beter. 

Heel vaak hebben die klusjes te maken met opruimen. De garage is een klassieker, de zolder is ook een toppertje en er is vast een schuif waarvan je al maanden zegt: "die moet ik echt eens opruimen". Ook die kapotte lamp in de hal kan nu eindelijk vervangen worden.

Zorg dat je geen nieuw klusje creëert voor je volgende vakantie en breng alle kapotte of ongebruikte meteen weg. Naar de Kringwinkel als iemand anders er nog van kan genieten, naar het recyclagepark of Recyclepunt als het stuk is. 

Gegarandeerd, haal je opgelucht adem en voel je je tien keer zo klaar voor je staycation. Geniet des te meer van je vakantie, je hebt het dubbel en dik verdiend!

Toerist in eigen land!

Op vakantie bezoek je leuke steden en zoek je regelmatig informatie op over de lokale geschiedenis, de architectuur en de folklore, maar hoeveel weet je over onze Belgische steden? 

At je al eens Luikse balletjes in Luik met de beroemde Sirop de Liège? Wil je verder de foodietour op? Hasselt is de stad van de smaak voor hippe vogels! Tongeren ligt er niet zo ver van en is de oudste van Vlaanderen, de geschiedenis ligt er voor het rapen. Doel is dan wel verlaten door haar bewoners, maar is een continue streetarttentoonstelling geworden. En waar komen die Antwerpse handjes nu vandaan? In Gent moet je zeker eens zijn om te feesten. Of laat je in Brugge verrassen door enkele Vlaamse primitieven. 

We kunnen hier nog uren doorgaan, dus wees gerust, er valt meer dan genoeg te beleven op korte afstand van je voordeur. Trek er dus zeker op uit!

Samen is beter dan alleen.

Doorgaans neem je niet heel je familie en al je vrienden èn die toffe buren mee op vakantie. Met een staycation heb je die luxe gelukkig wel! 

Spreek dus af met je vrienden om naar die Gentse Feesten te gaan. Koop samen met je mama een paar mooie hoeden en ga bv-spotten op Waregem Koerse. Trek met je buren en al jullie kinderen een dagje naar de zee. Of nodig broers en zussen eens uit voor een barbecue in de tuin. 

 

In ieder geval, geniet keihard van je staycation in je opgeruimd huisje. Dan keer je vast voldaan en gelukkig terug naar het werk! 

esc