Winkelen én het milieu redden? 8 redenen om langs te gaan bij een RecyclePunt.

Soms is het leven zoveel makkelijker dan je denkt. Zeker als je op anderen mag rekenen. Zoals op de duizenden winkels met een RecyclePunt. Die staan letterlijk altijd voor je klaar. Gratis zelfs. Daar zijn we hen heel dankbaar voor. Want wat is er handiger dan je klein elektro of kapotte lampen in je RecyclePunt te deponeren én boodschappen doen?

1. Je hebt bijna zeker klein elektro in huis

Als we alle ongebruikte gsm’s, draagbare radio’s, keukenrobotten en scheerapparaten in België samentellen, komen we al aan meer dan 10 miljoen stuks. Alleen al voor deze 4 elektrotoestellen! En er zijn nog zoveel andere kleine elektroapparaten die liggen te niksen: een elektrische tandenborstel, krultang, mixer, broodrooster, tablet, mp3-speler... ook die zijn goed voor miljoenen exemplaren. De kans dat jij er minstens 1 thuis hebt liggen, is heel groot. Kijk je even rond?

2. Meer dan 2000 RecyclePunten – ook in jouw buurt

Supermarkten, elektrowinkels, doe-het-zelf zaken en shoppingcentra … overal in je buurt vind je een RecyclePunt. Onderaan vind je de namen van winkels en winkelketens waarmee wij samenwerken en die jou met plezier een RecyclePunt-service aanbieden.

3. Een gratis service

Jij hoeft helemaal niks te betalen: wij zorgen voor alles. Van de ophaling van de inzamelmeubels tot de verwerking en recyclage van de apparaten en lampen. Ook tl-lampen.

4. Het alternatief voor het recyclagepark

Stel: je hebt geen zin om aan te schuiven aan het recyclagepark. Of je bent jong en je hebt geen auto om naar het recyclagepark te rijden met je elektroafval of lampen. Of omgekeerd: je bent al wat op leeftijd en rijdt niet meer zo vlot in het drukke verkeer. Dan is het RecyclePunt het geknipte alternatief: het ligt vaak binnen wandel- of fietsafstand.

5. Geen heavy stuff

Een bezoek aan het RecyclePunt is handig meegenomen. Letterlijk zelfs. In het RecyclePunt passen enkel elektrotoestellen die kleiner zijn dan 25 cm. Die wegen niet veel en je neemt ze vlotjes mee in je boodschappentas.

6. Weer plaats in huis

Klassiek verhaal: je toestel of lamp gaat stuk, je legt de spullen in een lade en 10 jaar later liggen ze daar nog. Terwijl recycleren zoveel beter is. Kortom: hopsakee, naar het RecyclePunt ermee! In no time ben je je oude spullen netjes kwijt en maak je weer plaats in de kast.

7. Je recycleert een schat aan materialen

Jouw klein elektro zit eigenlijk vol waardevolle grondstoffen om nieuwe producten mee te maken. Vaak zijn dat zeldzame metalen zoals goud, zilver, koper. Hoe meer jij ons helpt recycleren, hoe minder klassieke, vervuilende mijnbouw er nodig is die de aarde verder plundert. Recycling van jouw oud elektro maakt van afvalstoffen weer grondstoffen. Dat heet urban mining. Duurzame deal toch?

8. De zekerheid van correcte recyclage

Met Recupel ben je 100% zeker dat je elektroafval in de juiste handen terechtkomt. We garanderen dat de schadelijke stoffen niet in de natuur terechtkomen. Kwik uit lampen bijvoorbeeld. Je mag er ook op rekenen dat onze recyclageprocessen ecovriendelijk verlopen, met respect voor mens en milieu.

Volgende winkelketens hebben onder andere reeds voor RecyclePunten gekozen:

Delhaize - Carrefour - Spar - Intermarché - Match - Alvo - Champion - Cora – Lidl - Brico - Gamma - Hubo Mr.Bricolage - Gobert Groupe - HEMA - Mobistar - Action - Leenbakker - Decathlon - Light Gallery - MediaMarkt - Supra Bazar - Aldi - Vandenborre - Handy Home - Eldi - KLC’s - Krëfel en tal van zelfstandige winkels en shopping centra.

esc