1 op 3 wordt niet correct gerecycleerd

In 2022 werden in België heel wat nieuwe koelkasten en diepvriezers verkocht. Het merendeel verving een oud toestel. Een klein percentage van de oude toestellen kreeg een tweede leven. Slechts 2 op 3 afgedankte apparaten zijn correct gerecycleerd. Van de anderen ontbreekt elk spoor…

Gevaar voor vervuiling!

Elk apparaat dat niet correct wordt ontmanteld, vormt een grote bedreiging voor het klimaat.

Eén fout verwerkte koelkast = de co2-uitstoot van een autorit van 7.500 km.

Oude koelkasten bevatten schadelijke gassen. Als je een oude koelkast verkeerd uit mekaar haalt, komen die gassen vrij in de atmosfeer. De impact van één fout verwerkte koelkast op het broeikaseffect is even hoog als de impact van een autorit van 7.500 km.

35.382 autoritjes rond de wereld

Het totale CO2-equivalent van alle verkeerd gerecycleerde koelkasten en diepvriezers in België bedraagt gemiddeld 1.418.017.500 km per jaar, of 35.382 toertjes rond de wereld.

Bescherm het milieu 2x

Tot 98% van je afgedankte koelkast of diepvriezer is herbruikbaar. Bovendien hou je door correct te recycleren vervuilende stoffen uit de natuur!

Nieuwe koelkast of diepvriezer kopen? Laat je afgedankte apparaat recycleren!

Koop je nieuwe koelkast of diepvriezer bij een van onze officiële partners en laat er meteen ook je afgedankte apparaat correct recycleren. Je herkent hen aan het Recupel kwaliteitslabel!

esc