Nieuw en gratis: Recupel Retour via bpost

Recupel haalt je elektro thuis op!

Wanneer de postbode van bpost bij je thuis een pakje levert, neemt hij meteen ook gratis je afgedankte kleine elektro mee. Makkelijk voor jou en goed voor de planeet. Zo zorg je ervoor dat belangrijke grondstoffen niet verloren gaan. 

Vraag je verzendlabel aan

Recupel retour

Welke kleine elektro mag je meegeven?

Het pakket mag maximaal 50 cm x 30 cm x 30 cm groot zijn en mag maximaal 30 kg wegen. Gebruik hiervoor een stevige kartonnen doos of verzendtas in goede staat.

Alle kleine elektro die daarin past, mag meegegeven worden. Denk aan een laptop, gsm, computermuis, hoofdtelefoon, mixer, haardroger, krultang, haartrimmer, keukenklok, tablet, kinderspeelgoed of een zaklamp. Kortom alles wat werkt met een stekker of op batterijen. Verwijder wel eerst de batterijen uit het apparaat (die breng je binnen bij Bebat) en sluit het pakket goed en volledig af. Tip: gebruik hiervoor tape zodat het pakket niet beschadigd geraakt tijdens het transport.

Met een groot apparaat zoals een microgolfoven, koelkast, droogkast, televisiescherm kun je terecht in een recyclagepark als het niet meer werkt of in een kringloopwinkel als het wel nog werkt. Grote toestellen neemt de postbode van bpost dus niet mee. Vind hier een inzamelpunt bij jou in de buurt.

Maximum 2 pakjes per keer

Je kan maximum 2 pakjes per keer meegeven met de postbode. Hou er rekening mee dat het pakje kan geweigerd worden als het niet aan de voorschriften voldoet (bv. het pakje moet de juiste afmetingen hebben en moet volledig afgesloten zijn), of als het pakje niet veilig kan meegenomen worden (bv. er mogen geen kabels uit het pakje hangen). 

Persoonlijke gegevens – Algemene Verordening Gegevensbescherming

Uw persoonlijke gegevens die in het kader van Recupel Retour worden verwerkt (e-mailadres, naam, voornaam) zullen voor geen andere doeleinden worden gebruikt dan voor de service die op deze pagina wordt voorzien (met inbegrip van bevragingen en communicaties rond Recupel Retour) of voor communicatie in verband met de werking en services van Recupel in het algemeen.

VERGEET JE VERZENDLABEL NIET!

Vraag hier je verzendlabel aan, en plak het op het pakket dat je meegeeft met de postbode. Let op: het label moet goed zichtbaar zijn en mag maar één keer gebruikt worden, omwille van de unieke barcode!