Lorenzo

Wat doe je bij Recupel?
"Ik werk sinds september 2016 bij Recupel. Aanvankelijk ben ik aangenomen als treatment coördinator. Door de jaren heen ben ik enkele keren van functie veranderd, en momenteel werk ik er als senior recycling coördinator."

Wat was je leukste project tot nu toe?
"Eén van de hoogtepunten was toen ik in 2017 het volledige inzamelnetwerk van Recupel mocht auditeren. Ik kwam terecht in heel België: in alle provincies en in alle gemeenten. Meer specifiek bij containerparken, overslagstations, hergebruikcentra, verwerkers en charterophalers. Voor mezelf enerzijds een fijne ontdekking van het Recupel netwerk. Maar anderzijds nog fijner om te zien hoe de verschillende containerparken georganiseerd zijn door hun intercommunales. En dat is erg gevarieerd in ons land. Zo heb je stedelijke containerparken die vrij strak georganiseerd zijn. Maar evengoed landelijke containerparken waarin een eenzame parkwachter zijn park beschermt alsof het zijn achtertuin is. Sommigen met veel plaats, anderen met weinig plaats. Maar iedereen met zijn eigen regionale en menselijke accenten. Mooi om te zien."

Hoe ziet een Recupel dag er voor jou uit?
"Ik ga zeggen hoe een ideale Recupel week er voor mij uitziet. Dat is een mix van externe verplaatsingen, naar kantoor gaan en telewerken. Ik hou wel van een terreinbezoek waar ik het elektrisch afval zie bewegen en gescheiden worden, of een missie waarbij ik een bepaalde stakeholder of partner ontmoet. Maar ook op ons kantoor in Brussel ben ik graag, vooral dan om met de collega’s te overleggen over onderwerpen die ons allemaal aangaan. En dan is er nog het telewerken. Ook daar kan ik van genieten omdat ik er in alle rust excel files kan analyseren of presentaties kan maken."

Wat is je favoriete elektrotoestel dat je thuis vaak gebruikt?
"In de zomermaanden een ventilator, die bij warme temperaturen zeer nuttig kan zijn. Wat ik ook vaak gebruik, zijn powertools zoals een schuurmachine of een elektrische schroevendraaier."

Als je een lunch moet voorzien voor je Recupel collega’s, wat zouden we dan eten? 
"Als ik zelf iets moet koken, dan moet ik daarbij de disclaimer geven dat ik niet bijzonder goed kan koken. Kip in de oven, gevulde paprika’s of spaghetti bolognese, dat lukt nog wel. Maar anders zou ik ervoor opteren om met de collega’s te gaan eten in een wat meer fancy, experimenteel restaurant. Samen nieuwe smaakervaringen opdoen, niets gezelliger dan dat." 

Heb je geheime talenten, die wij nog niet ontdekt hebben? 
"Ik heb niet echt een bijzonder uitgesproken talent, maar er zijn vast wel kleine dingen waar mijn collega’s geen weet van hebben. Zo bespeel ik graag instrumenten. Dat gaat dan over gitaar, piano, trompet, klarinet. Soms ook viool en contrabas. Bij het ene lukt dat al wat beter dan bij het andere. Ik vind het gewoon fijn om bekende liedjes na te spelen en te genieten van het geluid van een instrument."

esc