Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies voor analyse, gepersonaliseerde inhoud en advertenties.

De Kringwinkels: samen verkleinen we de afvalberg

De Kringwinkel - of de Kringloopwinkel zoals velen het noemen - is geliefd bij iedereen. Je bent er welkom met herbruikbare elektrotoestellen die nog functioneren of waarvan jij denkt dat herstelling mogelijk is. De Kringwinkel controleert dan je toestel. Is er geen repareren meer aan, dan komt het bij ons terecht voor recyclage. Werkt je apparaat wel nog prima, dan biedt De Kringwinkel het voor een klein prijsje tweedehands aan in de toonzaal.

Wedden dat je heel wat elektro op overschot hebt?

Belgen nemen moeilijk afscheid van oude elektro-apparaten. Miljoenen stuks staan in ons land zomaar te niksen bij mensen thuis. Snuffel eens in lades, kasten of op zolder. Hoogstwaarschijnlijk vind je wel een oude gsm, een koffiezetapparaat, een haardroger, een computermuis … Heb je jezelf al eens afgevraagd of je die toestellen ooit nog zal gebruiken? Elk apparaat is een gemiste kans om iemand anders gelukkig te maken. Bovendien: tweedehands en vintage zijn in! De Kringwinkel wacht op je.

Je geeft mensen een zinvolle job.

Kringwinkels maken deel uit van de zogenaamde hergebruiksector. Wist je dat Recupel zorgt voor zowat 350 voltijdse jobs  in die sector? Dat noemen we sociale tewerkstelling. Winkels van De Kringwinkel bieden jobs, opleidingen en toekomstperspectieven aan mensen die weinig of geen kansen krijgen op de gewone arbeidsmarkt. Dat is ook jouw verdienste. Bedankt!

Resultaat? Iedereen blij

Jij bent van je toestel verlost en de bezoeker van De Kringwinkel heeft voor weinig geld een bruikbaar toestel. En ook het milieu is blij, want de spullen komen niet op de afvalberg terecht.

 

Weet je De Kringwinkel in de buurt niet zijn? Hieronder kan je het opzoeken door je postcode in te tikken.

esc