Ik heb het begrepenClose

Deze website maakt gebruik van cookies voor analyse, gepersonaliseerde inhoud en advertenties. Meer weten

Handige RecyclePunten voor je klein elektro en lampen.

Ben je al eens langsgeweest in een RecyclePunt? Zeker doen! Dat is een inzamelpunt  in je supermarkt, zelfbouwmarkt of elektrozaak. Je kan er terecht met al je elektrotoestellen die kleiner zijn dan 25 cm. Met kleine lampen. En sinds kort ook met tl -lampen.

Boodschappen doen? Neem klein elektro en (buis)lampen mee.

Winkelbezoekers tonen zich heel enthousiast over onze RecyclePunten. Logisch, want wat is er handiger dan boodschappen doen en tegelijk je kleine elektrospullen en lampen kwijtraken? Vlot, gratis, makkelijk. En met de garantie op een milieuverantwoorde recyclage. Daar mag je bij Recupel op rekenen!

Welke apparaten?

- Zoals gezegd: alle apparaten die kleiner zijn dan 25 cm. Denk aan een strijkijzer, gsm, waterkoker, kleine radio, laptop, haardroger ... Of piepkleine accessoires zoals oortjes van je smartphone of een usb-kabeltje. Grasduin maar eens in kasten of op zolder: je vindt zeker klein elektro dat stuk is of dat je nooit meer gebruikt.

- Werken ze nog, dan breng je ze beter naar De Kringwinkel.

Leuke lampenweetjes.

- Spaar- en tl-lampen heten officieel gasontladingslampen.

- Binnenin de lampenbox voor spaarlampen en andere kleine lampen is er een zigzagvorm die de lampen zachtjes naar beneden laat glijden, zodat ze niet breken. Waarom is dat belangrijk? Omdat gasontladingslampen o.a. kwik bevatten dat niet in ons milieu mag terechtkomen.

Winkelen en recycleren: iedereen happy.

Jijzelf, want je bent dat kleine toestel kwijt zonder dat je naar het recyclagepark moet. En het milieu, want de spullen komen niet op de afvalberg terecht. Integendeel: door ze te recycleren, krijgen ze een nieuw leven als grondstof voor nieuwe producten!

esc