Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies voor analyse, gepersonaliseerde inhoud en advertenties.

Café Recupel: voor mij een pintje en voor Recupel 4 elektroapparaten!

Zien we jou binnenkort in Café Recupel? Zeker doen, want wat is er leuker en eenvoudiger dan met een groep studenten iets goeds doen voor het milieu en er nog een traktatie voor te krijgen ook? Kijk onderaan dit artikel voor de nieuwste data.

Makkelijk, duurzaam en efficiënt: hoe werkt het?

Het principe is simpel. Jij brengt één of meer oude elektrotoestellen mee naar ons café, wij trakteren op een pint, een hotdog of een frisdrank.

Deal? Het milieu dankt je!

Ruil een stuk oud elektro in voor een pintje, frisdrank of hotdog.

Welke toestellen?

Oude gsm of smartphone, koffiezetapparaat ... in principe kan je elk elektrotoestel dat niet meer werkt of dat je niet meer nodig hebt, bij ons kwijt voor gratis recyclage. Maar in de praktijk zijn het allicht kleine apparaten. Tenzij er een afgedankte elektrische grasmaaier of kapotte wasmachine op je kot staat?;-)

 

 

 

Eigenlijk gaat het om alles met een snoer en stekker of wat werkt op batterijen. Zoek eens op je kot, je vindt zeker iets waarvan je niet eens beseft dat het een elektro-apparaat is. Of breng gerust elektro mee van thuis. Niet vergeten: ook lampen en armaturen zijn welkom! 

 

Gouden tip!

Spreek af met je vrienden en kom met heel de bende. Maar hou er rekening mee dat je misschien blijft plakken. Muziekje, lekker chillen, toffe sfeer … het is altijd een gezellige boel!

"Mijn oud elektro krijgt een nieuw leven en ikke een frisse pint. I like!"

Waar?

In het verleden waren we al in Gent, Kortrijk, Brussel, Hasselt, Leuven, Luik … Stilaan zijn we een gekende naam in studentenmiddens.

Waarom zou je?

Voor het milieu natuurlijk. We halen de waardevolle materialen uit de spullen en recycleren. Dat heet urban mining – onthou die term als je graag de slimmerik uithangt op Café Recupel.

Wil je nog meer imponeren, vermeld dan terloops dat je nu deel uitmaakt van de circulaire economie.

Recycleer trouwens ook voor je eigen gemak. Oude spullen kwijt betekent weer wat extra plaats op je kot!

Wat gebeurt er dan mee?

Werken ze nog, dan gaan ze naar De Kringwinkel waar ze voor een klein prijsje verkocht worden.

Zijn ze onherroepelijk stuk, dan eindigen ze bij een Recupel-verwerker. Wie weet wordt jouw oude smartphone grondstof voor een nieuwe computermuis.

Slotsom: Café Recupel is een kleine moeite voor jou, maar heeft een grotere impact op ons milieu dan je denkt! Zeker als we dat met z’n allen doen.

Komaan, trommel iedereen die je kent op voor het volgende Café Recupel!

esc