Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies voor analyse, gepersonaliseerde inhoud en advertenties.

GreenHouse-klanten: klaar voor een milieuvriendelijke lenteschoonmaak?

"Uit liefde voor een proper huis en een proper milieu." Daarom krijgen alle GreenHouse-klanten thuis een Recupel-inzamelbox voor klein elektro en lampen. Je zal snel merken hoe makkelijk dat inzamelen is: in geen tijd heb je een volle box, klaar voor recyclage. Opgeruimd staat netjes: de natuur dankt je nu al!
Waarheen met mijn volle inzamelbox

Stap 1: zet de inzamelboxen in elkaar

Zodra je het pakket met inzamelboxen hebt ontvangen van je GreenHouse-huishoudhulp, kan je aan de slag: je plooit de boxen volgens de instructies hieronder (cijfers 1 tot 3) en je plaatst dan de kleine box in de grote (cijfer 4). 

Zo zet je de inzamelboxen in elkaar

 

Stap 2: maak thuis een ophaalrondje

De garage, de kelder, de zolder, het tuinhuis ... schrik niet als je ontdekt hoeveel oude spullen je wel hebt. Misschien besef je niet eens dat het elektro is. Denk maar aan:

Herkenbaar lijstje? Ongetwijfeld. Opruimen die handel! Want geef toe: je zal de spullen toch nooit meer gebruiken.

In België liggen 3 miljoen oude gsm's te niksen. Als dat geen belletje doet rinkelen.

Stap 3: breng de volle inzamelbox weg

Waarheen? Ook op dat vlak maakt Recupel het je graag gemakkelijk.

Met de inzamelboxen ben je welkom in het recyclagepark. Is dat te ver of heb je geen tijd, dan is het RecyclePunt het perfecte alternatief. RecyclePunten zijn inzamelpunten in winkels. Handig als je boodschappen doet. Wist je dat België er al 2.400 telt? Er is er dus zeker eentje in je buurt. Vind hier alle adressen.

Werken de oude spullen nog, schenk ze dan via De Kringwinkel (of rechtstreeks) aan iemand anders.

Waarom is jouw kleine inspanning zo belangrijk voor het milieu?

Onze planeet heeft het lastig. Door recyclage van lampen en elektro doen we daar samen iets aan. Die spullen zitten namelijk vol waardevolle en vaak zeldzame materialen. Bijvoorbeeld koper, nikkel, goud of palladium. Of nog exotischer klinkende materialen zoals indium - de basis voor het scherm van je smartphone en pc.

Dankzij jouw inspanningen recupereren we die materialen en zijn geen nieuwe grondstoffen nodig uit vervuilende mijnen waar zelfs vaak kinderen in werken.

Jij maakt dus echt wel een verschil!

Lente-in-het-land-tip: haal je klus- en tuingereedschap uit hun winterslaap. Worden ze niet meer wakker? Tijd voor recyclage!

Steeds opnieuw recycleren: zo lukt dat makkelijk

Tip: gooi je inzamelboxen niet weg, je kan ze eindeloos hergebruiken. Zoek er liever een vast en opvallend plekje voor in je garage, kelder of berghok. Dan denk je er geregeld aan om ze te gebruiken. 

Meer weten over dit zinvolle initiatief van Recupel en GreenHouse?

Wens je extra informatie of heb je de inzamelboxen begin april nog niet ontvangen, contacteer dan je Greenhouse-kantoor. Je vindt de contactgegevens van alle kantoren via de GreenHouse-website. Veel succes!

esc