Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies voor analyse, gepersonaliseerde inhoud en advertenties.

Slim e-waste opruimen in je kmo? Smartloop regelt het voor je!

Kapotte laptops, computerschermen, printers, gsm's, koelkasten, lampen en armaturen: in elke kmo is er e-waste dat vraagt om een nieuw leven. Maar e-waste opruimen, vaak kómt het er gewoon niet van. Daarom lanceert Recupel iets nieuws: Smartloop. Het principe? Een digitaal platform waarop jouw kmo e-waste aanbiedt aan gespecialiseerde bedrijven. Zij komen het in jouw bedrijf ophalen! Dat klinkt een klein beetje als een datingsite en eigenlijk is het dat ook. Maar dan voor e-waste.

Snelcursus Smartloop

Smartloop is een virtuele marktplaats voor kmo's en erkende verwerkers van e-waste. Het werkt echt heel eenvoudig.

  • Je registreert je kmo op het Smartloop-platform
  • Je zet er foto's en/of een beschrijving van je elektrische en elektronische apparaten op
  • Verwerkers plakken een prijs op je e-waste of vragen een bedrag voor het ophalen ervan
  • Jij kiest het beste bod en regelt met de verwerker de praktische afhandeling: klaar!

Je regelt alles onderling via het Smartloop-platform. Aanbod, prijs, ophalen, betaling: dat handelen jullie samen af. Recupel beheert alleen het platform.

Wat zijn de voordelen van Smartloop voor je kmo?

Het grootste voordeel: je bent in een paar clicks je e-waste kwijt.

Nog een pluspunt: jij kiest het voordeligste bod voor jouw e-waste. Staat een bod je niet aan, dan hoef je er niet op in te gaan. Elke verwerker is overigens erkend dus je e-waste komt altijd goed terecht.

Voor erkende verwerkers is Smartloop natuurlijk ook heel handig. Ze vinden door dit aanbod-en-vraag-systeem makkelijker e-waste voor onderdelen én ze verdienen er geld mee. Iedereen gelukkig dus.

Recycleren voor een circulaire economie

E-waste is een sterke troef voor een betere wereld. Dat klinkt misschien raar maar toch is het waar. Hoe meer elektrisch en elektronisch afval we inzamelen, des te meer waardevolle onderdelen de verwerkers kunnen recycleren. Veel apparaten bevatten elementen (goud, zilver, palladium, eurodium,...) die anders uit klassieke mijnbouw moeten komen. Door recyclage gebruiken we ze opnieuw en opnieuw en opnieuw. Dat noemen we circulaire of kringloopeconomie. En dat wordt een succes als we meer gaan inzamelen. Met Smartloop schakelen we samen alvast een versnelling hoger!

Wanneer kan jouw kmo gaan 'Smartloopen'?

Op dit moment staat Smartloop in de startblokken voor de grote test. De komende maanden gaan we in een aantal steden onderzoeken of alles vlot verloopt. Met deze ervaringen van de kmo's kunnen we het Smartloop-platform verder verbeteren. De grote lancering van Smartloop gaat zéker niet ongemerkt voorbij!

esc