Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies voor analyse, gepersonaliseerde inhoud en advertenties.

Sociale tewerkstelling: onze visie op de sociale economie.

Zorgt jouw oud elektro voor nieuwe jobs? Daar zetten wij ons hard voor in. Bij de recyclage van elektro geven wij zoveel mogelijk voorrang aan sociale tewerkstelling. Mensen uit kansengroepen zoals laaggeschoolden of oudere werknemers. Die vinden vaak moeilijk hun weg in het gewone arbeidscircuit en krijgen via Recupel alle kansen. Economische groei, duurzame economie en maatschappelijke meerwaarde gaan bij ons hand in hand.

Sociale tewerkstelling in de praktijk

Het hele recyclageproces via Recupel zorgt rechtstreeks en onrechtstreeks voor meer dan duizend jobs in België. Zo steunen we de lokale tewerkstelling.

Denk aan arbeidsplaatsen in een recyclagepark, een Kringwinkel, bij een transporteur of verwerker … Ongeveer één derde van die jobs komt op rekening van de sociale economie, vooral in de eerste fase van de verwerking (de manuele ontmanteling). Medewerkers verwijderen in veilige omstandigheden de onderdelen met schadelijke stoffen, zoals asbest, kwik, batterijen ... Dat noemen we 'depollueren'. Daarna gaan gespecialiseerde verwerkingsbedrijven aan de slag met die onderdelen.

Op weg naar een mooiere toekomst

Jaar na jaar recycleren we met z’n allen meer elektrotoestellen. Die trend naar een circulaire economie is niet meer tegen te houden. Gelukkig maar. Nieuw leven voor meer toestellen betekent nieuwe perspectieven voor meer mensen. Ook dankzij jou. Bedankt!

esc