Ik heb het begrepenClose

Deze website maakt gebruik van cookies voor analyse, gepersonaliseerde inhoud en advertenties. Meer weten

Computers en pc: 1 op 3 staat er nutteloos bij

Nieuwe computer of desktop kopen? Soms kan je er niet onderuit: je oude processor heeft de geest gegeven, het geheugen van je pc laat het finaal afweten, hij start niet op … Hoe dan ook, zolang je eigen geheugen maar werkt en je dit nooit vergeet: recycleer je computer in plaats van hem op zolder te dumpen. Wist je dat in België zowat 1 op 3 desktop computers en bijna 1 miljoen laptops ongebruikt staan te niksen? Dat zijn pas computerproblemen! Tijd voor recyclage: slim en makkelijk. We helpen je graag.

Kleine moeite, grote impact.

Jouw inspanning loont meteen. Je maakt weer plaats op zolder of in je bureau en vooral: je doet de natuur een plezier. Metalen die we uit computers halen, recycleren we eindeloos. Toch mooi dat we die grondstoffen niet meer uit vervuilende mijnen moeten halen? Of neem de kunststoffen van een pc: 100% recycleerbaar!

Doe thuis de ronde en verzamel alle accessoires.

Geen computer zonder computermuis, toetsenbord en andere hardware. Denk maar aan een oude printer, een beeldscherm, speakers … allemaal elektro-apparatuur! Ook die zitten boordevol materialen die geschikt zijn voor recyclage.

Naar de winkel, De Kringwinkel, het RecyclePunt of het recyclagepark.

Neem je oude pc mee naar de computerwinkel (als je daar een nieuwe koopt) of het recyclagepark. Heb je een notebook of laptop (<25cm), dan is het RecyclePunt een optie. En ben je simpelweg uitgekeken op je oude gaming pc, maar functioneert hij nog prima, dan zien ze je graag komen in De Kringwinkel!

esc