Ik heb het begrepenClose

Deze website maakt gebruik van cookies voor analyse, gepersonaliseerde inhoud en advertenties. Meer weten

Kapotte lampen en armaturen? Recycleren!

Een spaarlamp en tl-lamp hebben een lange levensduur. Maar ooit is het zover: de lamp knippert, zoemt en gaat stuk. Zelfs een led-lamp leeft niet eeuwig. En wat als je nieuwe verlichting koopt? Ook dan moet je de oude lampen ergens kwijt zien te raken. Dat is heel eenvoudig: recycleer ze. Belangrijk: breek ze niet en gooi ze nooit in de glasbak of in de vuilniszak bij het restafval, want er zitten gevaarlijke stoffen in.

Waarom recycleren we oude armaturen?

Simpel: armaturen hebben een snoer, dus zijn ze elektro. Denk aan een oude lampenkap, een staande lamp of hanglampen. Dat is dus geen schroot, het hoort thuis in het Recupelhuisje op het recyclagepark, niet in de metaalcontainer.

Lampen recycleren: daar zit wat in!

Lampen zitten boordevol herbruikbare materialen zoals ijzer, koper en kunststof. Wist je dat we die voor de volle 100% recycleren? En dat we de gevaarlijke stoffen zoals kwik keurig uit onze leefomgeving houden? De natuur is je dankbaar als jij recycleert!

Naar de winkel, De Kringwinkel, het RecyclePunt of het recyclagepark.

Breng je oude lamp of armatuur naar de winkel (als je daar een nieuwe koopt), het RecyclePunt of het recyclagepark in je buurt. Tip: werkt de armatuur nog, maak er dan iemand anders gelukkig mee en geef ze af in De Kringwinkel.

esc