Ik heb het begrepenClose

Deze website maakt gebruik van cookies voor analyse, gepersonaliseerde inhoud en advertenties. Meer weten

Koffiemachine: 1 op 5 is werkloos

Drink je graag koffie of espresso? Of het nu met bonen, pads of poeder is, zowat elke Belg heeft een koffiezet- of een espresso-apparaat. Maar wist je dat 1 op 5 koffiemachines ongebruikt in de kast staat? Dat is meer dan 1,4 miljoen toestellen. Zonde toch? Recycleren of wegschenken is verstandiger en supermakkelijk. Ook omdat wij je helpen.

Dikke dank van het milieu!

Doe je de natuur een plezier met een kapot koffiezetapparaat? Jazeker. Zo’n toestel zit vol materialen die geschikt zijn voor recyclage: grondstoffen voor nieuwe producten. We verwerken het glas, we recycleren de metalen zoals koper, ijzer of aluminium voor 99%, en ook van de kunststoffen gaat nauwelijks iets verloren. Geef toe: dat klinkt toch beter dan metalen opdelven uit vervuilende mijnen of aardolie oppompen om kunststoffen te maken?

Welkom in de winkel, De Kringwinkel, het RecyclePunt of het recyclagepark.

Is je koffiemachine defect en is er geen ontkalken meer aan? Laat ze gerust gratis achter bij je winkelier (als je daar een nieuwe koopt) of in het recyclagepark. Tip: is het apparaat kleiner dan 25 cm, dan is het RecyclePunt een optie. En ben je toe aan een nieuw toestel, maar functioneert het oude nog prima, schenk dat aan De Kringwinkel.

esc