Ik heb het begrepenClose

Deze website maakt gebruik van cookies voor analyse, gepersonaliseerde inhoud en advertenties. Meer weten

Oude droogkast: waarom recyclage soms beter is

Is je oude droogkast defect en wil je een nieuwe kopen? Logisch dat je de oude inlevert voor recyclage. Weet je waarom? Omdat je met recycling het grootste deel van je droogkast recupereert. En omdat nieuwe droogkasten – of ze nu werken via condensatie, luchtafvoer of een warmtepomp – vaak performanter zijn. Daardoor verbruik je ook wat minder energie. Ga in elke geval voor eco als je een nieuwe koopt - bij voorkeur een energieklasse A+++.

We recycleren bijna alles van je droogkast.

Wist je dat de helft van een droogkast uit ijzer bestaat? Als we de kapotte droogkast vermalen, halen we dat ijzer eruit met een magneet en recycleren we het voor de volle 100%. Of neem de elektriciteitsdraden van droogkasten: daar zit koper in. Ook dat hergebruiken we volledig. We geven het een nieuw leven als koperdraad bijvoorbeeld. En de plastics uit elektro-afval zijn perfect geschikt voor nieuwe toepassingen: van fleecetruien tot festivalslaapzakken.

Naar de winkel, De Kringwinkel of het recyclagepark.

De handigste oplossing is ook de makkelijkste: geef je oude droogkast gratis mee met de winkelier bij wie je een nieuw apparaat koopt. Ook in het recyclagepark ben je welkom. En wil je de droogkast cadeau doen via De Kringwinkel bijvoorbeeld, doe dat enkel met een recent toestel.

esc