Ik heb het begrepenClose

Deze website maakt gebruik van cookies voor analyse, gepersonaliseerde inhoud en advertenties. Meer weten

Oude koelkast: recycleer ze.

Een koelkast is allicht het populairste elektroapparaat: zowat iedereen heeft er minstens één in huis, van groot en vrijstaand tot klein en inbouw. Maar wat als je oude frigo is uitgevallen en je een nieuwe wil kopen? Tijd voor een gigagrote Amerikaanse koelkast? Een bescheiden inbouwkoelkast? Online kopen of in je vertrouwde winkel? Wat je ook kiest, ga sowieso voor een zuinige frigo met een lager verbruik – bij voorkeur energieklasse A+++.

Materialen recupereren en recycleren: daar gaan we voor.

De deur van je koelkast openen is eigenlijk de poort van een schatkamer openen. Of van een mijn - vandaar ook de term urban mining. Want je oude koelkast bevat massa’s herbruikbare grondstoffen. Alleen al de elektriciteitsdraden zitten vol koper. Plastic, glas, metalen … allemaal perfect geschikt als grondstof voor nieuwe materialen. Resultaat: 96% van je ijskast is goed voor recyclage! De schadelijke stoffen zoals freon halen we eruit, zodat ze niet in het milieu terechtkomen.

Naar de winkel, het recyclagepark of De Kringwinkel.

De winkelier bij wie je de nieuwe frigo gekocht hebt, neemt gratis je oude mee. Ook in het Recupelhuisje in het recyclagepark zijn koelkasten welkom. Tip: werkt de ijskast nog en is hij jonger dan 10 jaar, schenk hem dan aan De Kringwinkel. De ideale plek voor liefhebbers van retro die mikken op een zuinige prijs.

esc