Ik heb het begrepenClose

Deze website maakt gebruik van cookies voor analyse, gepersonaliseerde inhoud en advertenties. Meer weten

Oude radio's thuis? Recyclage maakt het verschil.

Ben jij ook stilaan een fan van internetradio? Streamen op je pc, luisteren via DAB … Digitaal is de toekomst. Toch behouden velen hun oude analoge toestellen. Wist je dat er in België liefst 3,6 miljoen draagbare radio’s en wekkerradio’s staan te niksen? Ongebruikt. Soms zelfs defect. Onderdelen vervangen en repareren is niet altijd meer mogelijk. Weggooien in een vuilniszak is nog erger. Recycleren daarentegen maakt echt een verschil voor het milieu. Doen!

Recycleer eens een schat.

Geef toe: de kans is groot dat er bij jou thuis nog minstens 1 oud of kapot toestel in de weg staat: op zolder, op een rek in de garage ... Maak plaats. En maak meteen ook de natuur blij. Want zo’n krakend toestel is simpelweg een schat aan herbruikbare materialen, zoals koper of andere metalen. Ook al gaat het maar om een kleine transistor radio. Aan jou de keuze: gratis recyclage van die materialen tot grondstof voor nieuwe elektrotoestellen, of kostbare nieuwe grondstoffen opgraven uit vervuilende mijnen. Kies voor onze planeet! En reken op onze hulp!

Naar de winkel, De Kringwinkel, het RecyclePunt of het recyclagepark.

Breng je antieke radio of cd-speler naar de winkel (als je daar een nieuwe koopt), het RecyclePunt (als je toestel kleiner is dan 25 cm) of het recyclagepark in je buurt. En werkt je ‘radio nostalgie’ nog, heb je dan al eens aan De Kringwinkel gedacht? Daar is altijd wel een ‘vintage radio lover’ te vinden.

esc