Ik heb het begrepenClose

Deze website maakt gebruik van cookies voor analyse, gepersonaliseerde inhoud en advertenties. Meer weten

Oude tv die je nooit meer gebruikt? Recycleren! | Recupel

Digitale smart tv’s zijn de nieuwe trend. Maar als je tv kapot is, gaan we met die oude tv vaak niet zo ‘smart’ om. Het is bijna niet te geloven, maar er staan in België honderdduizenden werkloze tv-toestellen. LED, Plasma, 4k, OLED, noem maar op. Heb jij er ook nog eentje? Dan is het misschien tijd voor recyclage? Dat is supermakkelijk en goed voor het milieu. Wij helpen je graag.

Recyclage: twee redenen om nu actie te ondernemen.

Allereerst: je maakt weer plaats in huis. Zo’n lompe oude televisie is geen gezicht en staat toch maar in de weg. En ten tweede: recyclage is een cadeau voor de natuur. Metalen die we uit tv-toestellen halen, recycleren we voor bijna 100%. En van de kunststoffen uit de beeldschermen recupereren en hergebruiken we meer dan 90%.

Allemaal materialen die we niet via klassieke mijnbouw moeten opgraven. Belangrijk, want de voorraad grondstoffen op onze planeet raakt stilaan uitgeput.

Wedden dat je nog veel meer in huis hebt?

De kans is groot dat je thuis nog andere ongebruikte video- en audio-apparatuur hebt. Spullen waar je niet eens meer aan denkt. Een oude afstandsbediening bijvoorbeeld. Vooral niet weggooien in de vuilnisbak! En wat met je defecte videorecorder en dvd-speler? Of met de vele kabels die daar bijhoren? Simpel: het is allemaal elektro, vol materialen voor recyclage. Dus inleveren via Recupel!

Naar de winkel, De Kringwinkel of het recyclagepark.

Als je in je tv-winkel  een tv gaat kopen, neemt de winkelier gratis je oude toestel terug. Of breng je het apparaat liever zelf naar het Recupel-huisje in het recyclagepark? Doe gerust. Werkt je televisie nog, dan is De Kringwinkel misschien een goed alternatief. Daar is altijd wel een liefhebber van een tweedehands tv te vinden.

esc