Jan

Wat doe je bij Recupel?
"Ik werk bij Recupel als externe controleur. Beschouw het een beetje als een professionele speurder. Ik kijk verkoopsfacturen- en statistieken na. Ik controleer of onze leden juist aangeven hoeveel toestellen ze op de markt brengen en of ze hun Recupel-bijdrage correct betalen en hun klanten hierover transparant informeren. Controle is belangrijk. Recupel moet immers een correct zicht hebben op de te recycleren en verwerken hoeveelheden. Met de bijdragen die onze leden per toestel betalen, zorgt Recupel voor het inzamelen, het transport en de verwerking van toestellen die kapot zijn."

Waarom heb je voor Recupel gekozen?
"Ik heb talen gestudeerd en lang in de sociale sector gewerkt. In mijn laatste job (als stafmedewerker bij een sociale huisvestingsmaatschappij) ontdekte ik een liefde voor cijfers en het nut van data-analyse. Die late liefde wordt in mijn job als controleur zeker beantwoord. Een andere reden voor mijn keuze is de missie van Recupel: afgedankte elektro-apparaten inzamelen en er maximaal de kostbare materialen uit recupereren. Een no- nonsense actie die een meetbare positieve impact heeft op onze planeet en leefwereld."

Hoe ziet een Recupel-dag er voor jou uit?
"Ik begin mijn dagen met het versturen van uitnodigingen naar de leden voor de controles die eraan komen. Rond 9u vertrek ik dan naar een controle ter plaatse. Die controle kan wel enkele uren in beslag nemen. In de namiddag passeer ik op kantoor om eerst dag te zeggen aan de collega’s en nadien mijn inhoudelijke notities van het controlebezoek van die dag over te zetten naar het verslag in de DCL (Declarations) applicatie. Nadien werk ik nog wat verder op de analyse van de verkoopstatistieken van een ander lopend controledossier."

Wat is je favoriete elektrotoestel dat je thuis vaak gebruikt?
"Op een gedeelde eerste plaats: mijn Bose Revolve Soundlink bluetooth speaker en mijn kleine Vitamix power blender."

Als je een lunch moet voorzien voor je Recupel-collega’s, wat zouden we dan eten? 
"Huisgemaakte maki sushi en crackers. En een resem dips volgens de inspiratie van de dag."

Heb je geheime talenten, die wij nog niet ontdekt hebben? 
"Ik ben nog vrij nieuw bij Recupel, dus het zou zonde zijn om nu al mijn geheime talenten zomaar te onthullen. Laat mijn collega’s ze mettertijd maar ontdekken doorheen de informele Recupel-momenten die het eventteam zo goed organiseert. En wie weet ontdek ik zelf ook nog een geheim talent in mezelf."