Frieda

Wat doe je bij Recupel?
"Ik werk bij Recupel als marketingcoördinator. Een heel fijne en afwisselende job. Samen met de collega’s zorg ik voor de uitwerking en opvolging van creatieve campagnes en activaties. Want hoe meer mensen we op die manier sensibiliseren, hoe meer lampen en elektro we kunnen inzamelen."

Waarom heb je voor Recupel gekozen? 
"Thuis probeer ik m’n kinderen milieubewust op te voeden. Denk daarbij niet aan heel grootse zaken. Maar bijvoorbeeld aan tweedehands kledij en speelgoed kopen, eens een Too Good To Go-pakketje bestellen of geregeld de buurt schoonmaken met wat vuilzakken en grijpers in de hand. Als ik dan ook met milieu en recyclage kan bezig zijn in mijn professionele leven, nog beter!"

Wat was je leukste project tot nu toe?
"Hier moet ik niet lang over nadenken… dat is sowieso Café Recupel, mijn eerste grote project nadat ik in dienst kwam. Een tof project waar ik mijn tanden in kon zetten. En dat was nodig ook bij momenten. We haalden een heel mooi resultaat en zamelden 10 ton afgedankte elektrotoestellen in, verspreid over 5 steden in België. Voor herhaling vatbaar dus!"

Wat is je favoriete elektrotoestel dat je thuis vaak gebruikt? 
"Mijn koffiemachine. Er is niets beter om de dag te starten dan met een goede koffie."

Nokia 3210 of de nieuwste smartphone? 
"De Nokia 3210, die batterij ging tenminste een week mee."

Welke bekende medemens zou jij graag als collega hebben? 
"Omdat ik zelf al eens graag op een tennisveld sta, zou ik het fijn vinden om Justine Henin als collega te hebben. Het tennisicoon waar ik altijd naar opgekeken heb. Ik kan alleen maar dromen van zo’n fenomenale backhand. Dus ja, als het kan, wil ik tijdens de middagpauzes met haar zeker een balletje slaan."

Als je een lunch moet voorzien voor je Recupel-collega’s, wat zouden we dan eten? 
"Dan zou ik enkele koude pastasalades voorzien. Altijd lekker, eenvoudig om te maken en handig om mee te nemen. En ook wel iets dat iedereen lust, denk ik."

Heb je geheime talenten, die wij nog niet ontdekt hebben?
"Helaas zit er geen musicus of tekentalent in mij verstopt. Maar wat dan wel? Moeilijke vraag. Laat ik het houden op de gave van het multitasken. Toch ook niet onbelangrijk. Komt van pas, zowel op het werk als thuis."