Luc

Wat doe je bij Recupel? 
"Sinds augustus 2004 werk ik bij het Operationsteam binnen Recupel. Als logistiek transportcoördinator begeleid ik de ophaalpunten met hun transportaanvragen en volg ik de contractant-vervoerders op, om zo het ingezameld elektronisch afval zo efficiënt mogelijk af te voeren naar de verschillende verwerkers."

Waarom heb je voor Recupel gekozen? 
"Zowel het nationaal karakter als het ecologisch doel van de onderneming trokken me aan. Je dagelijks inzetten voor een beter leefmilieu, dat is een mooie uitdaging! Ook het feit dat het een kleine transparante onderneming is, die centraal werkt aan het behoud van onze grondstoffen op onze planeet, vond ik interessant."

Wat was je leukste taak tot nu toe?
"Op het terrein toelichting en informatie geven over de logistieke inzameling aan detailhandelaars, distributeurs, charterophalers, Intercommunales, kringloopcentra en vervoerders. Dat is niet alleen boeiend maar zeker ook een leerrijke ervaring."
 
Hoe ziet een Recupel-dag er voor jou uit? 
"Elke werkdag is anders. Er zit heel wat variëteit in mijn werk. Momenteel beantwoord ik in de voormiddag vragen die door ophaalpunten, leden of andere contractanten gesteld worden in verband met hun transporten of aangiftes. Deze kunnen zowel telefonisch als schriftelijk via e-mail en chat beantwoord worden. In de namiddag beheer ik de recipiënten die nodig zijn voor de inzameling van de afgedankte elektr(on)ische apparaten. Dit kan zijn: de houten boxpalletten, de bulkcontainers, de boxen en kartonnen dozen voor de lampen, de boxen voor de rookmelders en de Recupel-huisjes op de verschillende containerparken."     

Wat is je favoriete elektrotoestel dat je thuis vaak gebruikt? 
"Mijn muziekinstallatie die ik regelmatig ’s avonds even opzet om rustig te genieten van ontspannende muziek."

Welke bekende medemens zou jij graag als collega hebben?
"Philippe Geubels omdat humor en relativering in het werk niet mogen ontbreken."

Als je een lunch moet voorzien voor je Recupel collega’s, wat zouden we dan eten? 
"Ik ben geen driesterrenkok, maar de collega’s zullen zeker niet met honger naar huis gaan. Ik zou een pasta met scampi’s serveren, en daarbij een lekker Italiaans wijntje."

Heb je geheime talenten, die wij nog niet ontdekt hebben? 
"Moeilijke vraag… Ik denk een luisterend oor te kunnen zijn voor mijn collega’s."