Je kapotte koelkast meegeven aan een partner die ze correct recycleert? Doetanu!

Ongeveer 200.000 oude koelkasten en diepvriezen verdwijnen van de radar, elk jaar opnieuw. Ze belanden in verkeerde handen en worden fout ontmanteld. 

Daardoor komen er giftige gassen vrij. De gevolgen voor het milieu zijn niet te overzien.

Vind een erkende partner

1 OP 3 KOELKASTEN WORDT NIET CORRECT GERECYCLEERD

In 2022 werden in België heel wat nieuwe koelkasten en diepvriezers verkocht. Het merendeel verving een oud toestel. Een klein percentage van de oude toestellen kreeg een tweede leven. Slechts 2 op 3 afgedankte apparaten zijn correct gerecycleerd. Van de anderen ontbreekt elk spoor…

GEVAAR VOOR VERVUILING

Elk apparaat dat niet correct wordt ontmanteld, vormt een grote bedreiging voor het klimaat.

EÉN FOUT VERWERKTE KOELKAST = DE CO2-UITSTOOT VAN EEN AUTORIT VAN 7.500 KM

Oude koelkasten bevatten schadelijke gassen. Als je een oude koelkast verkeerd uit mekaar haalt, komen die gassen vrij in de atmosfeer. De impact van één fout verwerkte koelkast op het broeikaseffect is even hoog als de impact van een autorit van 7.500 km.

Recupel koelkasten
200.000 FOUT VERWERKTE KOELKASTEN = AARDGAS & WARM WATER VOOR TIENDUIZENDEN GEZINNEN

De CO2-uitstoot van 200.000 fout verwerkte koelkasten of diepvriezen kan vergeleken worden met de CO2-uitstoot van meer dan 40.000 gezinnen die hun woning een jaar lang op aardgas verwarmen. Of bijna 300.000 gezinnen die gedurende een jaar van warm water worden voorzien.

Recupel koelkasten
Doe er iets aan
NIEUWE KOELKAST OF DIEPVRIEZER KOPEN? LAAT JE AFGEDANKTE APPARAAT RECYCLEREN!

Koop je nieuwe koelkast of diepvriezer bij een van onze officiële partners en laat er meteen ook je afgedankte apparaat correct recycleren. Je herkent hen aan het Recupel kwaliteitslabel!

Vind een erkende partner

Recupel Hier recycleren we goed