Gratis Pick-up voor huishoudelijke toestellen op de werkvloer

Zeker en zonder zorgen

Oude laptops, monitors, printers, gsm's, koelkasten, lampen ...  Ook in bedrijven, scholen, ziekenhuizen en andere werkplaatsen slingert heel wat oude elektro rond of komt het terecht in de restafvalstroom. Als bedrijf kan je met je afgedankte toestellen niet terecht op het recyclagepark, maar je wilt toch wel dat het op een ecologische en verantwoorde manier hergebruikt of gerecycleerd wordt.

Daarom komt Recupel het gratis ophalen en geven we de toestellen een tweede leven via hergebruik of recyclage. Een ophaling aanvragen is erg eenvoudig en doe je via enkele kliks op Pick-up.

Je kiest de recipiënten die van toepassing zijn, vraagt een afspraak en klaar! Je aanvraag wordt geregistreerd en Recupel stuurt iemand langs om ze op te halen. We kijken na of je aanvraag compleet is en onze transporteur bevestigt de afspraak op het aangegeven adres binnen enkele werkdagen. Op jouw vraag kun je ook een tijdje van tevoren de recipiënten laten leveren zodat je eerst alles rustig kan samenbrengen in het gebouw of je medewerkers de kans kan geven om iets van thuis mee te brengen.

De service is er in de eerste plaats voor occasionele ophalingen van huishoudelijke toestellen. Die komen van pas als je bedrijf of organisatie eens grondig opruimt of verhuist. Heb je regelmatig toestellen die je afdankt, dan kan je je ook registreren als Recupel-punt. Gaat het over professionele toestellen, zoals een koeltoog, een tandartsstoel of een grote multifunctionele printer, dan neem je best contact op met de producent van het toestel of met een professionele ophaler waarmee Recupel een overeenkomst heeft. Die vind je hier. 

Pick-up aanvragen

Snelcursus Pick-up

Pick-up werkt heel eenvoudig.

  • Je geeft je bedrijfsgegevens in (waaronder een bedrijfsnummer, voor scholen die dit niet hebben, maken we een uitzondering)
  • Je kiest de geschikte recipiënten, waarbij je ervoor zorgt dat je de gekozen recipiënten ook kunt vullen (om een milieuvriendelijk en financieel verantwoord vervoer te garanderen). De minimum hoeveelheid is 2 Recupel-kartonnen dozen.
  • Indien mogelijk geef je foto's en/of een beschrijving van je elektrische toestellen.
  • Wij controleren de aanvraag en als deze aan de algemene voorwaarden voldoet, wordt hij doorgestuurd naar onze vervoerder die de afspraak zal bevestigen.

Waarom Recupel Pick-up gebruiken? 

Je kan je in een paar klikken gratis ontdoen van je elektronisch afval!

Makkelijk, en goed voor je portemonnee. Bovendien doe je een goede zaak voor de planeet, want je bent er zeker van dat de oude toestellen op het werk een tweede leven krijgen door hergebruik of correct en lokaal worden gerecycleerd. En het ingezamelde volume wordt bovendien juist gerapporteerd aan de overheid.

Recycleren voor een circulaire economie

E-waste is een sterke troef voor een betere wereld. Dat klinkt misschien raar maar toch is het waar. Hoe meer elektrisch en elektronisch afval we inzamelen, des te meer waardevolle onderdelen de verwerkers kunnen recycleren. Veel apparaten bevatten elementen (goud, zilver, palladium, eurodium,...) die anders uit klassieke mijnbouw moeten komen. Door recyclage gebruiken we ze opnieuw en opnieuw en opnieuw. Dat noemen we circulaire of kringloopeconomie. En dat wordt een succes als we meer gaan inzamelen. Met Pick-up schakelen we samen alvast een versnelling hoger!

Vraag een Pick-up aan