Maak het verschil als Recupel inzamelaar

Recupel werkt samen met erkende partners voor de inzameling voor hergebruik of verwerking van huishoudelijke en professionele* AEEA (afgedankte elektrische en elektronische apparatuur). Deze partners kiezen voor een samenwerking omdat het partnership met Recupel interessante financiële voordelen biedt. 

Je voordelen als erkende inzamelaar 

  • Je ondersteunt je imago omdat je een kwaliteitslabel krijgt. Je toont zo aan op een vakkundige manier elektronisch afval in te zamelen. 
  • Je mag als inzamelaar de AEEA uit je gemengde afvalstroom doorverkopen aan een verwerker, als verwerker kan dat voor de herbruikbare onderdelen en verwerkte grondstoffen.
  • Je ontvangt interessante vergoedingen voor de rapportering, verwerkte volumes, …

Jouw engagement is vastgelegd in een Charter

  • In elk Charter staat beschreven over welke vergunningen (IHM voor inzamelen, vergunning verwerking AEEA en WEEELABEX voor verwerking) je moet beschikken om erkend te worden. 
  • Je geeft aan voor welke van de 6 WEEE-categorieën je een overkomst aangaat .
  • Je rapporteert de ingezamelde volumes AEEA per categorie. 
  • Je staat open voor de audit (om de 4 jaar) op de naleving van de Charterafspraken. 

Interesse om partner te worden? 

Wil je Recupel charter Inzamelaar worden voor elektr(on)ische apparaten? Bekijk dan de overeenkomst en stuur de nodige bijlagen door naar logistics@recupel.be. De volledige overeenkomst zal dan worden voorgelegd voor digitale onder tekening. 

*Apparaten die zowel in een huishoudelijke en professionele omgeving kunnen voorkomen, worden beschouwd als huishoudelijk. Apparaten die exclusief bestemd zijn voor een professionele omgeving worden als professioneel beschouwd.

Download het charter voor Inzamelaars