Actualiteit en evenementen

Café Recupel opnieuw op tournee

Zien we jou binnenkort in Café Recupel? Zeker doen! Want wat is er leuker dan met een groep vrienden, familie of buren iets goed doen voor het milieu en er nog een traktatie voor krijgen ook?

Makkelijk, duurzaam en efficiënt: hoe werkt het?

Het principe is simpel. Jij brengt één of meer oude elektrotoestellen mee naar ons café, en wij geven je een lekkere traktatie.

- Werkt je toestel nog? Dan bezorgen wij het aan de kringloopwinkel, waar het een tweede leven krijgt. 
- Helaas, 't is echt kapot ... denk ik. Vaak lijkt een toestel niet meer bruikbaar maar is het toch makkelijk te herstellen. We kijken het gratis voor je na. 
- Neen, niet meer te redden. Breng het binnen en wij zorgen ervoor dat lokale bedrijven je toestel vakkundig recycleren.

Café Recupel is een kleine moeite voor jou, maar heeft een grotere impact op ons milieu dan je denkt! Zeker als we dat met z’n allen doen.

Wat mag je binnenbrengen?

Doe de elektro-check:
- Het is een lamp (Tl, led of spaar).
- Er zit een snoer aan.
- Er moe(s)ten batterijen in (de batterijen zelf zijn voor Bebat). 

Voldoet je toestel aan één of meer van die voorwaarden? Dan kan je ermee bij ons terecht. Mis het niet, want wie langskomt met één of meer toestellen, krijgt van ons een hapje of drankje. 

Waarom zou je?

Voor het milieu natuurlijk. We halen de waardevolle materialen uit de spullen en recycleren. Dat heet urban mining – onthoud die term als je graag de slimmerik uithangt op Café Recupel. Wil je nog meer imponeren, vermeld dan terloops dat je nu deel uitmaakt van de circulaire economie. Recycleer trouwens ook voor je eigen gemak. Oude spullen kwijt betekent weer wat extra plaats!

Tot binnenkort op ons volgende Café Recupel!