Toestellen inleveren voor hergebruik

Nog werkende elektro? Welkom in de kringloopwinkels.

Hoeveel nog werkende elektrische en elektronische toestellen heb je in huis, maar gebruik je niet meer? Geef ze een tweede leven en breng ze naar een kringloopwinkel. Je maakt er iemand anders blij mee en: opgeruimd staat netjes! 

Vind een kringloopwinkel in je buurt

De kringloopwinkels zijn blij met jouw ongebruikte toestellen

Een bureaulamp, printer, wasmachine, snoeischaar of koffiezetapparaat die al lang ongebruikt in je kast staan? Breng deze elektrische en elektronische toestellen naar een kringloopwinkel, zelfs als ze niet helemaal perfect werken. De medewerkers bekijken of ze het kunnen herstellen. Anders wordt het via Recupel vakkundig gerecycleerd. 

In een kringloopwinkel veranderen dus niet alleen kleding, decoratie en meubels maar ook elektrische en elektronische toestellen van eigenaar. Koop je er zelf een toestel, dan krijg je altijd 1 jaar garantie

Tip: gebruik je ecocheques om elektro te kopen in de kringloopwinkel!

Nog drie redenen om voor de kringloopwinkels te kiezen

Mensen die het financieel minder breed hebben, kunnen via de kringloopwinkels voordelig een goed werkend toestel kopen. Bovendien zijn er in de kringloopwinkels veel mensen actief via sociale tewerkstelling. Zo grijpen zij kansen die zij op de klassieke arbeidsmarkt niet krijgen. 

En uiteraard is elk elektrisch of elektronisch toestel dat een tweede leven krijgt, goed voor het milieu. Er zijn immers geen waardevolle grondstoffen nodig om een nieuw toestel te maken. Je draagt zo bij aan de vlotte werking van de circulaire economie.

In de praktijk

Kringloopwinkels werken hard aan een duurzame wereld. Door gebruikte spullen een tweede leven te geven, dragen ze bij aan het milieu én creëren ze sociale tewerkstelling.

Enkele van de medewerkers van Kringwinkel aan het woord:

Ook in Franstalig België worden heel wat mooie inspanningen geleverd rond hergebruik van oude elektro.

Bekijk ze