Over Recupel

Een grote renovatie? Vraag je Pick-up aan!

Een projectontwikkelaar wil de toestellen van 420 keukens vervangen en laten ophalen, met de garantie dat ze correct verwerkt worden. Een hele opdracht, zeker als de bewoners geen hele dag zonder keuken mogen zitten. Maar het kan, dankzij een goede planning en de gratis Pick-up service van Recupel.

Immo J. Eckelmans is een projectontwikkelaar en beheerder van studentenhuisvestingsprojecten op grote schaal. Het kantoor beheert onder meer 420 studentenstudio’s in het Leuvense, waarvan ze onlangs besloten de keukens te renoveren. “We zullen onder andere de oude fornuizen vervangen”, zegt Koen Eckelmans, partner bij Immo J. Eckelmans. “Oorspronkelijk waren dat vaak ovens met vier kookplaten op. Grote toestellen dus, die we vroeger volledig moesten vervangen als één kookplaat stuk was. Nu zullen we werken met twee kookplaten met elk twee pitten, zodat we telkens maar de helft moeten vervangen. Dat lijkt een kleine ingreep, maar het gaat over 420 studio’s, dan heeft dat wel impact.”

Zeker en zonder zorgen

Het betekent ook dat de aannemers een enorm aantal oude fornuizen en andere keukenapparaten moeten afvoeren. Tegelijk houden ze een strak schema aan: ’s morgens beginnen ze aan een keuken en tegen vier uur moet die af zijn. Zo hoeven de studenten niet heen en weer te verhuizen naar andere logementen. Maar qua logistiek is het geen eitje. Of toch?

Eckelmans: “Pick-up van Recupel past perfect bij ons project. De medewerkers spreken rechtstreeks af met onze aannemers. Een welkome ontzorging, want zo’n renovatieproject is al een heel complexe operatie. We hebben nu ook de garantie dat de toestellen correct verwerkt worden. Dat is heel belangrijk voor ons. We willen absoluut vermijden dat er containers vol koelkasten verscheept worden om ze te dumpen in een ander land. En het helpt dat het gratis is; op 420 studio’s scheelt dat toch al wat.”

Heeft jouw bedrijf of organisatie ook oude elektroapparaten waar je van af moet? Versleten schermen, haperende laptops of een kapotte frigo? 

Vraag een gratis pick-up aan!