Wat gebeurt er met afgedankte elektrotoestellen die Recupel inzamelt?

Wij zamelen in, sorteren en recycleren. Het resultaat is veel meer dan materialen hergebruiken. Ook gevaarlijke stoffen worden opgevangen om mens en milieu te beschermen. Hoe doen we dat? Ontdek het in de video.

Volg de weg van je afgedankte elektro

Wij zamelen je elektrotoestellen in. Werkt het nog? Dan gaat het naar De Kringwinkel. Als het toestel niet meer werkt, wordt het tot de allerkleinste onderdeeltjes uit elkaar gehaald. Dat hele proces is waarom je een Recupel-bijdrage betaalt bij aankoop. 

Dit is hoe we het doen:

 

Wist je dat?

  • Goud 'mijnen' uit gsm's is interessanter dan uit een goudmijn. 1 ton gsms's levert 300 gram goud op. 1 ton gouderts levert slechts 3 gram goud op.
  • Oude koelkasten en diepvriezers kunnen CFK's bevatten. Deze vergroten het gat in de ozonlaag. Gelukkig worden die CFK's opgevangen tijdens het verwerkingsproces.
  • Mochten bepaalde stoffen in wasmachines in het grondwater belanden, zou dat gevaarlijk zijn voor dieren én mensen. Ook dat wordt verhinderd.

Conclusie: samen voor een mooiere wereld

Je bent altijd welkom met je afgedankte elektronische toestellen in de Recupel-huisjes op het recyclagepark. Nog makkelijker: veel winkels in je buurt hebben RecyclePunten voor kleine toestellen. En uiteraard zien Kringwinkels je graag komen met toestellen die nog werken! 

Vind hieronder waar je terecht kan. 

esc