Hoe word ik ophaalpunt en kan ik het Recupel kwaliteitslabel verdienen?

Als handelaar bent u verplicht koelkasten en diepvriezers die u vervangt terug te nemen. Bezorgt u deze nadien aan Recupel of aan een door Recupel erkende ophaler, dan mag u gebruik maken van het label 'hier recycleert men goed'. Hiervoor moet u bij Recupel geregisteerd zijn als ophaalpunt. Bent u reeds Recupel ophaalpunt? Vraag dan uw label aan via werecyclerengoed@recupel.be.

1. Hoe word ik koel-vries-ophaalpunt?

Optie 1:  U behoort helemaal nog niet tot ons netwerk van ophaalpunten? Dan kan u dat HIER aanvragen.

 

Optie 2: U bent al recyclepunt voor klein electro of lampen, ophaalpunt voor ander materiaal, maar nog niet voor koel- en vriesapparaten?  Bel naar 0800/11.539 of mail ons op logistics@recupel.be om ook koel-vries-ophaalpunt te worden.

 

Zodra uw aanvraag om koel-vries-ophaalpunt te worden is goedgekeurd, ontvangt u van ons een code. Met uw code kan u gebruik maken van het Recupel kwaliteitslabel.

2. Waarom ophaalpunt worden?

Door correct te recycleren, draagt uw onderneming rechtstreeks bij tot een mooiere wereld en mag u het ‘Hier recycleren we goed’-label gebruiken om dit t.a.v. uw klanten en stakeholders kenbaar te maken. 

Ik wens ophaalpunt te worden

3. Waarom het Recupel kwaliteitslabel?

Het is noodzakelijk voor het milieu dat koel- en vriesapparaten correct gerecycleerd worden.  Recupel communiceert hierover naar consumenten.

Verkooppunten met het Recupel kwaliteitslabel ‘hier recycleren we goed’ vermelden we op onze website.

Met dit label op uw deur, etalage of in uw zaak, ziet de consument in een oogopslag dat hij bij aankoop van een nieuwe koelkast of diepvriezer zijn oude toestel met een gerust hart bij u kan achterlaten want ze volgen de juiste weg om correct gerecycleerd te worden. 

Doe mee en geniet van de extra aandacht rond dit label!

Bent u aanvaard als ophaalpunt dan krijgt u van ons automatisch een code om het label te activeren en te gebruiken.

4. Meer info

Recupel organiseert kosteloos de ophaling van jouw gevulde recipiënten (boxpallet, karton, doos, box, ….).

Een ophaling kan aangevraagd worden voor minstens 8 (acht) losse eenheden (groot-wit apparaat, koelkast of diepvriezer), ofwel één gevuld recipiënt (boxpallet of container van 38m³). (Enkel van toepassing voor huishoudelijke AEEA).

De termijn voor het uitvoeren van een ophaling bedraagt doorgaans 3 werkdagen na aanvraag.

Bij controles kan u afgetekende transportbewijs voorleggen.

Recupel is zich bewust van het feit dat het ter beschikking stellen van ruimte voor tijdelijke opslag van afgedankte toestellen een extra inspanning vereist. Daarom kennen wij een financiële disitributievergoeding toe aan, wanneer u aan alle voorwaarden voldoet.   

Gedetailleerde uitleg kan u vinden via :

Ophaalvoorwaarden  

Ophaalpunt, algemene info

Vergoedingsvoorwaarden 

esc