Sint-Niklaas

Kapot toestel?  
Naar een Sint-Niklaas Recupel-punt ermee!

Als inwoner van Sint-Niklaas kan het soms moeilijk zijn om je oude toestellen correct af te danken. Als je geen auto hebt, is het niet evident om naar het recyclagepark te gaan. En soms lijkt het wel alsof je je spullen gewoon op straat kunt achterlaten, want ze verdwijnen toch op mysterieuze wijze. Maar door je spullen zomaar ergens te droppen, kun je schade toebrengen aan het milieu en aan de samenleving. Oude elektroapparaten moeten correct gerecycleerd worden, om zo weinig mogelijk te vervuilen en onderdelen zo veel mogelijk te hergebruiken.

Daarom vind je altijd een Sint-Niklaas Recupel-punt dicht bij jou: om je oude toestellen correct en gemakkelijk af te danken.

Vind een Recupel-punt in Sint-Niklaas

Gratis

Het is gratis in alle recupel-punten

Altijd dichtbij

Het is gemakkelijk, want er zijn veel Recupel-punten in Sint-Niklaas. Bijvoorbeeld in supermarkten, elektrowinkels, doe-het-zelfzaken en recyclageparken.

Goed voor de planeet

Werkt je toestel nog? Geef het dan een tweede leven door het aan iemand anders te schenken, of geef het aan de kringloopwinkel.

Proper

De straat is geen plaats voor afval: je weet niet waar het afval terechtkomt. Het gaat bijvoorbeeld naar een stortplaats waar de grond vervuild wordt voor honderden jaren.

Minder afval, propere stad: geef je oude toestellen een tweede leven

Meer en beter recycleren, da’s een schone geste! Je kunt je oude elektro binnenbrengen in verschillende Recupel-punten in Sint-Niklaas — bijvoorbeeld in een Kringwinkel of een recyclagepark. Ontdek waar jij je huishoudelijke elektro kunt deponeren.

De Kringwinkel in Sint-Niklaas

Werkende toestellen die je niet meer nodig hebt, breng je naar de Kringwinkel Den Azalee in Sint-Niklaas, net zoals defecte apparaten die nog herstelbaar zijn.

Gratis ophaling aan huis door de Kringwinkel

Geraak je niet in de vestiging van Sint-Niklaas? De Kringwinkel haalt gratis je herbruikbare spullen op, op voorwaarde dat ze nog in goede staat zijn. Dankzij de samenwerking met Recupel nemen de medewerkers ook je werkende én defecte elektro mee. Handig? ’t Zal wel zijn!

 • Kringwinkel Den Azalee
  • Heistraat 115, 9100 Sint-Niklaas
  • Open van maandag tot en met vrijdag, van 10u tot 18u
  • Open op zaterdag, van 10u tot 17u
  • Zondag gesloten

De recyclageparken van MIWA: oude elektro deponeren

Is je toestel onherstelbaar stuk? Dan breng je je oude huishoudelijke elektro naar een van de twee recyclageparken in Sint-Niklaas:

Ook in de recyclageparken van de gemeenten Sint-Gillis-Waas, Stekene, Temse en Waasmunster kunnen inwoners van Sint-Niklaas terecht. Intercommunale MIWA is er verantwoordelijk voor de inzameling van het afval.

Andere Recupel-punten in Sint-Niklaas

Er zijn nog meer Recupel-punten in Sint-Niklaas waar je terechtkunt om je elektronisch afval correct te laten recycleren.

Is het apparaat kleiner dan je hoofd? Dan kun je ’t ook droppen in een van de blauwe boxen bij deelnemende supermarkten, doe-het-zelfzaken en elektrozaken. De meeste hebben ook een blauwe bak voor oude TL-lampen, ledlampen en spaarlampen. Je merkt het: er is écht altijd een Recupel-punt in de buurt. Maar weet je niet goed welk inzamelpunt juist is voor jou?

Gebruik onze handige tool!

Wist je dat

… een winkel waar je een vergelijkbaar nieuw apparaat koopt, verplicht is om je oude toestel terug te nemen? Grote ketens zijn zelfs verplicht je kleine toestellen terug te nemen zonder aankoop. Lees hier meer over de terugnameplicht en Recupel-bijdrage.

Lees hier meer over de terugnameplicht en de Recupel-bijdrage.

Waarom correct recycleren?

Je oude toestellen op de juiste manier deponeren via een Recupel-punt in Sint-Niklaas heeft alleen maar voordelen.

 • Circulaire economie: de elektroapparatuur en de grondstoffen kunnen hergebruikt of gerecycleerd worden.
 • Goed voor mens en milieu: het risico op schadelijke stoffen in de lucht en bodem verkleint.
 • Minder illegale export naar het buitenland: mensen in andere landen lijden minder door onze consumptie.
 • Urban mining: door kostbare grondstoffen uit de afgedankte toestellen te halen, raken mijnen of andere natuurlijke bronnen minder snel uitgeput.

Lees hier meer over waarom het zo belangrijk is om je elektro correct af te danken.

Lees meer  

Vind een Recupel-punt in Sint-Niklaas