Maak mee het verschil als verwerker

Is kwaliteit jouw sterkte? Dan ben je onze geknipte partner.

Recupel doet voor de verwerking van elektro en lampen een beroep op lokale bedrijven die gaan voor kwaliteit. Onze gezamenlijke ambitie? Beter doen dan de wettelijke verplichtingen voor de verwerking van afgedankte elektro en lampen. En daar slagen we in! Hoe we dat doen, lees je in ons jaarverslag. De verwerking van elektro en lampen gebeurt volgens strikte Europese regels. Daarom moet je als verwerker een WEEELABEX-certificaat hebben. Dat betekent dat je de juiste werkwijze volgt voor mens en milieu. Recupel volgt elk bedrijf op en voert regelmatig controles uit om de kwaliteit te waarborgen. 

De ingezamelde apparaten krijgen een sortering in verschillende stromen. Elke stroom gaat naar een gespecialiseerd recyclagebedrijf waar ze gevaarlijke onderdelen uit de apparaten verwijderen. De partners van Recupel gebruiken de nieuwste technologieën waardoor ze zoveel mogelijk grondstoffen recupereren. 

Vind de Erkende Recupel-verwerkers in het Recupel-inzamelnetwerk

Hoe word je erkend verwerker van Recupel? 

Recupel kiest om de paar jaar nieuwe partners voor de verwerkingsopdrachten. Je weet bij de opstart van de procedure via het lastenboek aan welke specifieke contractuele eisen je moet voldoen. Elke kandidaat krijgt hiervan een exemplaar. De verschillende overheden beoordelen dit lastenboek. 

Er is momenteel geen openstaande procedure. Zodra er een nieuwe ronde komt, lees je dit op deze website en kun je je kandidaat stellen.

Naast de contracten met een looptijd tussen de 3 tot 6 jaar, bestaat er de mogelijkheid om een chartercontract van onbeperkte duur te ondertekenen met Recupel. 

Je wordt dan een Recupel erkende Recycler.

Ontdek de voordelen voor een Recupel erkende Recycler

Een blik achter de schermen bij Mirec