In een paar klikken van je oud elektro verlost op het werk met Recupel Pick-up

Oude laptops, monitors, printers, gsm's, koelkasten, lampen, … elk bedrijf en elke organisatie heeft wel een hoop afgedankte elektronische apparaten, waarvan sommige het misschien nog wel doen.

Ze wegbrengen staat doorgaans echter die moet afgewerkt worden en dus blijven ze liggen in een kast, in de kelder, op de zolder. Waar moet u ermee naartoe? Wie kan ze eventueel komen ophalen? En hoeveel kost dat dan? Het kost in ieder geval tijd, en die hebt u misschien niet.

Gelukkig is er tegenwoordig een oplossing voor dit probleem : Pick-up, de service van Recupel voor KMO’s en andere organisaties.

In enkele stappen kunt u de apparaten die u niet langer gebruikt GRATIS laten ophalen. U kiest de containers die van toepassing zijn, vraagt een afspraak en klaar! Uw aanvraag wordt geregistreerd.

We kijken na of uw aanvraag compleet is en onze transporteur bevestigt de afspraak op het aangegeven adres binnen enkele werkdagen.

Uw apparaten kunnen dan hergebruikt worden, dankzij de kringloopwinkels waarmee we samenwerken, of ze worden gerecycleerd tot nieuwe grondstoffen.

Snelcursus Pick-up

Pick-up werkt heel eenvoudig.

  • U geeft uw bedrijfsgegevens in (waaronder een bedrijfsnummer, voor scholen die dit niet hebben, maken we een uitzondering)
  • U kiest de geschikte container(s), waarbij u ervoor zorgt dat u de gekozen containers ook kunt vullen (om een milieuvriendelijk en financieel verantwoord vervoer te garanderen). De minimum hoeveelheid is 2 Recupel-kartonnen dozen.
  • Indien mogelijk geeft u foto's en/of een beschrijving van uw elektrische toestellen.
  • Wij controleren de aanvraag en als deze aan de algemene voorwaarden voldoet, wordt hij doorgestuurd naar onze vervoerder die de afspraak zal bevestigen.

 

Waarom Recupel Pick-up gebruiken?

 U kunt zich in een paar klikken gratis ontdoen van uw elektronisch afval!

Makkelijk, en goed voor je portemonnee. Bovendien doet u een goede zaak voor de planeet, want u bent er zeker van dat de oude toestellen op het werk een tweede leven krijgen door hergebruik of  correct en lokaal worden gerecycleerd. En het ingezamelde volume wordt bovendien juist gerapporteerd aan de overheid.

Recycleren voor een circulaire economie

E-waste is een sterke troef voor een betere wereld. Dat klinkt misschien raar maar toch is het waar. Hoe meer elektrisch en elektronisch afval we inzamelen, des te meer waardevolle onderdelen de verwerkers kunnen recycleren. Veel apparaten bevatten elementen (goud, zilver, palladium, eurodium,...) die anders uit klassieke mijnbouw moeten komen. Door recyclage gebruiken we ze opnieuw en opnieuw en opnieuw. Dat noemen we circulaire of kringloopeconomie. En dat wordt een succes als we meer gaan inzamelen. Met Pick-up schakelen we samen alvast een versnelling hoger!

Vraag een Pick-up aan

esc