Circulaire economie

Waar kan ik terecht met professionele toestellen?

Gebruikt je bedrijf professionele elektro toestellen, zoals koelinstallaties, horeca-koelkasten of grote professionele printers?

Recycleer je toestellen via het Recupel-netwerk

Alle elektr(on)ische toestellen worden beschouwd als gevaarlijk afval en bevatten bovendien veel recycleerbare materialen. Dat geldt ook voor professionele en medische apparatuur, horecatoestellen en bouwmachines.

Om ervoor te zorgen dat ook die toestellen veilig en maximaal worden gerecycleerd, met respect voor het milieu en de medewerkers die ze ontmantelen, vertrouw je ze best toe aan de erkende recyclagepartners van Recupel.

Zij hebben een charter ondertekend om afgedankte toestellen te recycleren volgens de regels van de kunst en daarover te rapporteren aan de overheid.

Op zoek naar erkende recyclers bij jou in de buurt? Hier moet je zijn!

Wat met huishoudelijke elektro in je bedrijf?

In tegenstelling tot professionele apparatuur, vallen toestellen zoals laptops, koffiezetapparaten, gewone koelkasten of vaatwasmachines die ook voor huishoudelijke doeleinden kunnen worden gebruikt, onder de Recupel-bijdrage die in de aankoopprijs is inbegrepen. Je kunt ze dus gratis inleveren bij Recupel via de Recupel-punten in je recyclagepark of in de winkel.

Wist je trouwens dat je met de dienst Recupel Pick-up gratis je huishoudelijke apparaten kunt laten ophalen op je werkplek? Er geldt een minimaal volume van twee volle inzameldozen. Meer informatie over het verschil tussen huishoudelijke en professionele toestellen vind je hier

Heb je regelmatig toestellen om af te danken?

Vanaf vier boxpallets per jaar is het interessant om een Recupel-punt te worden. We komen dan een boxpallet (1 m breed; 1,2 m diep; 1,7 m hoog) bij je plaatsen om de afgedankte elektro in te verzamelen. Zodra de box vol is, kun je een gratis ophaling aanvragen via onze website. Interesse om een ophaalpunt te worden? Je vindt hier alle informatie.