Hoe word ik ophaalpunt en kan ik het Recupel-kwaliteitslabel verdienen?

Als handelaar ben je verplicht koelkasten en diepvriezers die je vervangt terug te nemen. Bezorg je deze nadien aan Recupel of aan een door Recupel erkende ophaler, dan mag je gebruik maken van het label 'Hier recycleren we goed'. Hiervoor moet je bij Recupel geregistreerd zijn als ophaalpunt. Ben je reeds Recupel-ophaalpunt? Vraag dan je label aan via werecyclerengoed@recupel.be.

Recupel: hier recycleren we goed

1. Hoe word ik koel-vries-ophaalpunt?

  • Optie 1:  Je behoort helemaal nog niet tot ons netwerk van ophaalpunten? Dan kan je dat HIER aanvragen.
  • Optie 2: Je bent al Recupel-punt voor kleine elektro of lampen, ophaalpunt voor ander materiaal, maar nog niet voor koel- en vriesapparaten? Bel naar 0800/11.539 of mail ons op logistics@recupel.be om ook koel-vries-ophaalpunt te worden.

Zodra je aanvraag om koel-vries-ophaalpunt te worden is goedgekeurd, ontvang je van ons een code. Met deze code kan je gebruik maken van het Recupel-kwaliteitslabel.

2. Waarom ophaalpunt worden?

Door correct te recycleren, draagt je onderneming rechtstreeks bij tot een mooiere wereld. Je mag het ‘Hier recycleren we goed’-label gebruiken om dit aan je klanten en stakeholders kenbaar te maken. 

Ik wens ophaalpunt te worden

3. Waarom het Recupel-kwaliteitslabel?

Het is noodzakelijk voor het milieu dat koel- en vriesapparaten correct gerecycleerd worden.  Recupel communiceert hierover naar consumenten.

Verkooppunten met het Recupel-kwaliteitslabel ‘Hier recycleren we goed’ vermelden we op onze website.

Met dit label op je deur, etalage of in je zaak, ziet de consument in een oogopslag dat hij of zij bij aankoop van een nieuwe koelkast of diepvriezer zijn oude toestel met een gerust hart bij jou kan achterlaten want ze volgen de juiste weg om correct gerecycleerd te worden. 

Doe mee en geniet van de extra aandacht rond dit label!

4. Meer info

Recupel organiseert kosteloos de ophaling van jouw gevulde recipiënten (boxpallet, karton, doos, box, ….).

Een ophaling kan aangevraagd worden voor minstens 8 losse eenheden (groot-wit apparaat, koelkast of diepvriezer), ofwel één gevuld recipiënt (boxpallet of container van 38m³). (Enkel van toepassing voor huishoudelijke AEEA).

De termijn voor het uitvoeren van een ophaling bedraagt doorgaans 3 werkdagen na aanvraag.

Bij controles kan je een afgetekend transportbewijs voorleggen.

Recupel is zich bewust van het feit dat het ter beschikking stellen van ruimte voor tijdelijke opslag van afgedankte toestellen een extra inspanning vereist. Daarom kennen wij een financiële disitributievergoeding toe, als je aan alle voorwaarden voldoet.

Gedetailleerde uitleg kan je vinden via: