Wat moet je weten als nieuw lid van Recupel?

Een aangifte indienen

De aangifte bevat twee kolommen:

  • Apparaat op de markt gebracht”: hier geef je per productcategorie het aantal huishoudelijke en professionele apparaten aan, die je hebt ingevoerd of geproduceerd, en die daarna bestemd zijn voor de Belgische markt. Voor de professionele apparaten geef je naast stuks ook het totaal gewicht aan.
  • Teruggaaf”: hier vraag je een teruggave van de Recupelbijdragen die je betaalde aan je Belgische leverancier of aan Recupel voor huishoudelijke en/of professionele apparaten en die je vervolgens in het buitenland op de markt hebt gebracht.


 

Divers elektro
Ingeven van gegevens op een computer

Je gegevens beheren

Je gebruikersnaam of paswoord vergeten? Om je gebruikersnaam op te vragen, klik hier.

Wil je opnieuw je paswoord instellen, klik hier.

Wat als je problemen hebt bij het inloggen? Dan kun je altijd Recupel contacteren op het nummer 0800 11 539 of via declarations@recupel.be.

Aangiftes doen voor meerdere bedrijven?

Ben je de contactpersoon voor meerdere bedrijven en wil je inloggen via één gebruikersnaam? Dan kun je Recupel hiervan op de hoogte brengen via een e-mail naar declarations@recupel.be.

Meer informatie over de verschillende types apparaten, categorieën en bijdragen

Is een apparaat huishoudelijk of professioneel? Onder welke Recupel-categorie hoort een product? Welke bijdrage is van toepassing? Hier vind je de lijst met alle elektr(on)ische apparaten die moeten aangegeven worden.

Sinds 1 januari 2022 dien je te rapporteren in 6 hoofdcategorieën. Meer info vind je hier

Wil je weten of een elektr(on)isch apparaat onderhevig is aan een Recupel-bijdrage of tot welke productcategorie het behoort? Via het online contactformulier of de zoekfunctie op onze website kan je steeds een specifieke vraag over een apparaat indienen.

Huishoudelijke en professionele AEEA

Een referentie, omschrijving of PO nummer toevoegen aan je factuur?

Die kan je helemaal onderaan de pagina toevoegen bij het indienen van je aangifte. Deze referentie of dit PO nummer zal dan zichtbaar zijn op de factuur. Na het opmaken van de factuur is het niet meer mogelijk een referentie toe te voegen of aan te passen.  

Een instructievideo om u te helpen met uw toekomstige aangiften.

Deze video biedt een goede basis om optimaal gebruik te maken van het aangiftesysteem in het algemeen.