RecyclePunt

4.1   Wie kan het RecyclePunt bestellen?

Het RecyclePunt is bestemd voor winkelruimtes en andere publiek toegankelijke plaatsen waar consumenten/klanten/bezoekers/enz. hun oud-elektro en lampen in kwijt kunnen.

Wilt u een RecyclePunt worden? Klik hier en volg de instructies.

4.2   Welke kosten zijn verbonden aan het RecyclePunt?

De bestelling, levering en ophaling zijn volledig gratis. Er zijn dus geen kosten aan verbonden.

4.3   Hoeveel fracties van het RecyclePunt bestaan er?

Er bestaan 3 fracties: Eén voor klein elektro, één voor lampen, en één voor buislampen.

4.4   Hoe gebeurt de ophaling van het RecyclePunt?

De ophaling dient te worden aangevraagd: telefonisch via 0800/15 880 of per mail via vol@recupel.be. Gelieve steeds duidelijk het adres en de fracties + formaat te vermelden. De ophaling kan worden aangevraagd vanaf een vullingsgraad van 80%. De ophaling wordt binnen 2 werkdagen na aanvraag uitgevoerd. Een ophaling aanvragen voor batterijen loopt via Bebat en kan via mail op collection@bebat.be of het gratis nummer 0800/97 521.

4.5   Ik heb momenteel een module voor lampen, hoe kan ik de andere modules bijbestellen?

Dit kan eenvoudig door te bellen naar 0800/11 539 of de vraag te stellen via het contactformulier op onze website.

4.6   Mijn modules zijn versleten of stuk, kan ik nieuwe krijgen?

Wanneer een module stuk of versleten is, zorgen wij uiteraard voor een herstelling of vervanging. Een vervanging is enkel mogelijk als de module niet meer hersteld kan worden. Gelieve ons een foto te bezorgen via het contactformulier van de module in de huidige staat zodat wij de schade kunnen inschatten.

4.7   Ik heb apparaten die niet in het RecyclePunt passen, wat doe ik?

Apparaten die groter zijn dan 25x25 cm, dienen afgedankt te worden via onze andere kanalen. Hiermee kan u steeds terecht in het recyclagepark in uw buurt.

Indien u als winkelier regelmatig grote apparaten ontvangt, kan u gratis ophaalpunt worden bij Recupel of gebruik maken van de eenmalige ophaling (vanaf 1m³). Meer info omtrent deze oplossingen kan u bekomen via het nummer 0800/11 539.

4.8   Welke apparaten mogen afgedankt worden in het RecyclePunt?

Onze RecyclePunten zijn voorzien voor klein-elektro dat niet groter is dan 25x25 cm. Naast klein-elektro zijn er ook modules beschikbaar voor lampen en TL-buizen (drie mogelijke fracties in totaal). Het is bestemd voor kleine apparaten die moeilijk in te zamelen zijn en daarom dikwijls onterecht in het restafval verdwijnen. Bebat heeft ook een versie voor batterijen. Gelieve hiervoor contact op te nemen met Bebat.

esc