Elektrische fiets: 2 keer bingo voor het milieu.

Zalig toch, zo'n elektrische fiets : zonder veel inspanning doe je iets goeds voor het milieu. En zelfs als hij stuk is, blijft dat zo. Hoe kan dat? Lees hieronder hoe makkelijk jij met een kapotte fiets de natuur helpt! .
Zoek een inzamelpunt

Laat je kapotte e-bike niet eeuwig staan.

Veel mensen nemen moeilijk afscheid van hun trouwe tweewieler en stallen hem dan in een rommelhok of tuinhuis. Terwijl ze eigenlijk wel beseffen dat ze er niks meer mee aankunnen, en hij eigenlijk maar in de weg staat. Herkenbaar? Lees vooral verder.

Het goede nieuws: je kan hem eeuwig recycleren.

Je elektrische fiets zit vol recycleerbare materialen. In de eerste plaats metalen, maar ook kunststoffen en plastics. En dan hebben we het nog niet over de batterij. Een ware schat aan herbruikbare zaken. 

Dat is des te belangrijker omdat we al die grondstoffen dan niet via klassieke vervuilende mijnbouw moeten opgraven. Je fiets is dus een rijdende mijn.

Veel van die herbruikbare grondstoffen gaan in principe voor altijd mee, ze maken deel uit van een eeuwige kringloop. Over die circulaire economie lees je hier meer.

Eén ding is zeker: je kinderen en onze planeet danken je!

 

Vergeet je fietscomputer niet.

Niet alleen je e-bike gaat ooit stuk. Ook de accessoires zoals je fietscomputer en -gps, of een elektrische fietsbel. Opnieuw hetzelfde verhaal: hoe klein die elektrische toestellen ook zijn, ze bevatten veel waardevolle grondstoffen.

Gooi die gadgets zeker niet in de vuilnisbak, breng ze naar het dichtstbijzijnde RecyclePunt als je de volgende keer boodschappen doet. Makkelijk en gratis.

En wat met de hometrainer of spinning bike die je in een moment van overmoed kocht, maar nu in een hoekje van de garage staat te verkommeren? Ook die recycleert Recupel!

Onze ambitie: de Eddy Merckx van de recyclage worden. Doe je mee?

Belgen zijn kampioen in het fietsen én in het recycleren. Jij blijft toch niet achter?

Fietsen én elektro recycleren: ons landje is voor beide een voorbeeld voor Europa en de rest van de wereld. Als het aan ons ligt, worden we de Eddy Merckx van de recyclage.

Komaan, rij mee in onze "Tour de recyclage"!

De makkelijkste fietstocht ooit.

Keuze genoeg: met je afgedankte e-bike ben je welkom bij je fietshandelaar of in het recyclagepark. Valt hij nog te repareren en doe je iemand anders graag een plezier, breng hem dan naar De Kringwinkel.

We zeiden het toch: afscheid nemen van je elektrische fiets is de makkelijkste fietstocht die je ooit zal gedaan hebben;-)

esc